Postabontás

2024.06.06. 08:00

A varjakat csak Pécsett nem sikerül elűzni – írja olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Makovics Kornél

A Postabontás rovatban több esetben jelent meg cikk a városban terjedő varjú mizériáról. Az illetékes hatóságok, szervek égre, földre esküdöztek, hogy megoldják ezt, a sokakat rendkívül zavaró problémát. Az időt ezzel sikerült is elhúzni a fészkelési időszak kezdetéig, utána pedig már volt indok, mindenféle jogszabályra hivatkozva, a mögé bújva elmondani, hogy mennyire sajnálnak mindenkit, de hát ők mindent megtettek.

A magatartásukkal elérték, hogy a varjú fiókák kikeltek, közel megduplázódott az állomány. Ennek az áldásos következménye, hogy a Nagy Imre úti kolónia már átterjedt, és települt az Erika utcába és a Dóra utcába is. Itt a jó idő, de a folyamatos károgás, csivitelés hangos zaja miatt az ablakokat nem lehet nyitva tartani.

 A varjak reggeltől estig kiabálnak, a mért adatok alapján 59 decibel hangerővel.  

Érdekelne, hogy mivel a fialás megtörtént, az illetékesek, amint ők  írták - mind a hét szerv -, hajlandó lesz -e végre valamit tenni ennek az áldatlan állapotnak a megszüntetésére. A napokban olvastam, hogy Szombathelyen úgy zavarták el a varjakat, hogy egy- két ember a varjútelep közelében, kellő hangerővel, több napon keresztül a támadó ragadozó madarak hangját játszotta le. Több nap riasztás után a varjak elmenekültek. Az újabb letelepedési helyen folytatódott a zavarás, így végül kiszorultak a városból, a megfelelő helyükre. Javaslom, hogy az illetékesek közül valaki vegye fel a telefont, érdeklődjön a tapasztalatokról és végre kezdjenek el tevékenykedni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!