Postabontás

2024.05.07. 19:45

Olvasói reakció: nem kell az idős autóvezetőt vegzálni!

Wald Kata

Forrás: shutterstock

Fotó: shocky

Az idős autóvezetőket vegzálják ismét a Postabontásban és az sms rovatban. Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy a baleseteket nem az idősek okozzák, hanem jellemzően a gyorshajtók, illetve a követési távolságot be nem tartók. Ha valaki óvatosan és körültekintően közlekedik, az nem balesetveszélyes. Azoknak a hozzáállása viszont az, akik emiatt türelmetlenekké válnak, és felelőtlen előzgetésbe kezdenek. Úgy gondolom, hogy ha valaki meglátja, hogy idős sofőr ül a volán mögött, eleve előítélettel viseltetik iránta. Pedig erre semmi oka nincs. Ugyanúgy, ahogy a fiatalok közt, úgy az idősebb generáció tagjai esetében is vannak, akik jól vezetnek, és vannak, akik kevésbé.

Mindenki siet, rohan, és ezt a baleseti statisztikák is alátámasztják. Körültekintő közlekedés helyett. Ráadásul aki óvatosabb, elővigyázatosabb, azt kritizálják. Megjegyzem: a friss jogosítvánnyal rendelkezők se száguldoznak általában, hanem többnyire a szabályokat maximálisan betartva vezetnek. Akkor ők is balesetveszélyesek? Vagy tényleg csak az idősek azok?! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!