Postabontás

2024.05.30. 08:20

Illetéktelenek szemetével telnek meg a kukák - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Flajsz Peter

Pécs mecsekoldali részén az illegális hulladéklerakás egyre nagyobb méreteket ölt. Nemrég a Postabontásban is olvashattuk, hogy a mecsekoldali társasházi kukák gyakran nem az ott lakók szemetével telnek meg, hanem azzal, amit a hegy magasabban fekvő részeiről - ahol vélhetően nincs szervezett hulladékszállítás, vagy nem elégséges - hordanak le az ott lakók. 

A napokban a következőnek voltam szemtanúja: egy öregecske autó megállt a társasházi konténer mellett, kiszállt az anyósülésről egy fiatalember, majd építési törmelékkel teli zsákot dobott be a kukába. A rendszámot sajnos nem sikerült feljegyeznem, és telefon se volt nálam, hogy fotót készítsek. Ugyanez a helyzet a zöldhulladékkal is - a kuka melletti terület sokszor olyan, mint egy dzsungel, mert ide hordják az ágakat, faleveleket.  A kerti hulladék elégetése tilos, a zöldjárat nem megy mindenhová - a város vezetésétől kérdezem: ez tehát a megoldás?!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!