Postabontás

2024.05.08. 08:20

Ikonikus helyeket hagy veszni a város – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

Korábbi felvétel a 100 éves borozóról.

Fotó: Google maps

Évekkel ezelőtt bezárt Pécs egyik ikonikus vendéglátóegysége, a 100 éves borozó. A kapuja azóta is zárva. Nem kell sokat sétálni, hogy egy másik, szintén a város egykori meghatározó éttermének a helyére érjünk: a Csillagot szerintem a régi pécsieknek biztos, hogy nem kell bemutatni. Évekkel ezelőtt még forgalmas hely volt, kiváló konyhával, aztán bezárt. Emlékeim szerint talán egy turkáló nyílt utána a helyén, most viszont ismét üres. Ahogy azt a környéken tett sétám során a minap tapasztaltam. Az épület az enyészeté, ahelyett, hogy funkciót kapna. 

Érthetetlen, hogy a város miért nem tesz semmit annak érdekében, hogy ezek az ikonikus helyek újra megteljenek élettel. Ezek olyan meghatározó értékei Pécsnek, amelyeket kedvező bérleti díjak mellett kellene üzemeltetni, hiszen a cél az, hogy megmaradjanak és ne vesszenek a feledés homályába. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!