2023.11.22. 21:00
A romlott hús eladása a boltnak tiszta nyereség – véli olvasónk
Illusztráció
– A Postabontásban olvasottak alapján érdemes azon elgondolkodni, hogy vajon hogy kerül a pultba a büdös hús. Gondolom, kétféle módon. Vagy már akkor romlott, amikor a pultba teszik, vagy ott „unatkozik" annyit, hogy megromlik. Ha nem viszi vissza a vevő, az üzletnek tiszta nyereség. De hol marad a felelősség és a tisztesség? Tudom, sajnos mára mindkettő kiment a divatból.
Más a következő gondolatokat fogalmazta meg a téma kapcsán: – Romlott húsáruval kapcsolatos panaszt olvashattunk a Postabontásban. Nme lepődtem meg a leírtakon, mivel sajnos rendszeresen vannak nekem is hasonló negatív tapasztalataim. Ehhez kapcsolódik a téma, ami régóta foglalkoztat: szinte nincs olyan hét, hogy ne hívnának vissza valamilyen élelmiszert a hatóságok, mert az egészségre ártalmas anyagot tartalmaz. Számomra csak az a kérdés, hogy mindez miért csak akkor derül ki, amikor már az üzletekben az áru, azaz minden bizonnyal van, aki vásárolt és fogyasztott is belőle. A boltba kerülés előtt nem lehetne ezeket a hiányosságokat kiszűrni?