Postabontás

2023.10.21. 07:40

Kevés az ülőhely a buszvárókban - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Megújulnak a buszvárók a város több pontján, a hírek szerint. Aminek örülünk, hiszen rájuk fér a korszerűsítés.  Nagyon fontos lenne azonban, hogy ha már egyszer végre megújítják ezeket a létesítményeket, akkor az utazóközönség igényeinek megfelelően tegyék. 

 

Gondolok itt arra, hogy ezekben a beállókban nagyon kevés az ülőhely. Jó, hogy a fedett építmények védenek az eső, a szél, az időjárás viszontagságai ellen, nyáron pedig árnyékot adnak, de sokkal kényelmesebb lenne, ha várakozás közben le is tudnánk ülni. Mert nem mindenki képes hosszú percekig ácsorogni. És bizony az ülőhelyek sokszor foglaltak. Van jó példa is a városban: a patacsi városrészben egy cég nemrég építette meg modern központját, és hozzá buszmegállót is kialakított. Ennek teljes hosszában ülőhelyek várják az utasokat. Ezt a mintát kellene követni, és akkor valóban lenne értelme a buszvárók felújításának.  

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!