Postabontás

2023.09.03. 19:30

Olvasónk szerint a termőfölddel a trágyaszag együtt jár

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: RealPeopleStudio

Trágyaszag! Ugyan már! Többen hangot adtak a Postabontás rovatban felháborodásuknak, hogy néhány napja ismeretlen eredetű bűz terjengett Pécs bizonyos részein. Eszembe jutott, hogy akik most panaszkodnak, azoknak a szülei, nagyszülei, vagy gyerekkorukban talán ők maguk is még saját maguk kotorták a trágyát a tehénistállóban, vagy a disznóólban. Most meg finnyáskodnak egy kis természetes bűzhatás elviselése miatt. 

A trágya hasznosítása a talaj termőképessége fenntartásának a legtermészetesebb módja, és bizony mégis szerencsésebb a városhatárnál termőföldeket fenntartani, mint ipari parkokkal telezsúfolni a környéket, ahogy az Malomvölgynél történt. 

Vicces belegondolni, hogy a trágyaszag ellen felszólaló városlakók talán más esetben pedig éppen gyűjtögetik kutyájuk ürülékét a parkokban, játszótereken. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!