postabontás

2020.09.06. 08:23

Olvasónk meglátása szerint kiszúrtak a bringás futárokkal

Olvasónk problémája az, hogy a megújított Ferencesek utcájából ki lettek tiltva a kerékpárosok, minden előzetes társadalmi egyeztetés nélkül.

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Kerékpár-közlekedési infrastruktúrafejlesztés folyik Pécsen. Öröm látni, hogy beindult a kerékpárutak építése. Nemrég adták át, július közepén a Zsolnay Negyed – Budai vám kerékpárutat (igaz megkésve). Csak a probléma az, hogy a megújított Ferencesek utcájából ki lettek tiltva a kerékpárosok, minden előzetes társadalmi egyeztetés nélkül.

A tisztelt polgármester úr ezt nem vette figyelembe, és kitiltatta a bringásokat. Egyeztetni kellett volna a kerékpáros egyesületekkel is! Mivel a sétálóutcában sok vendéglátó egység található, így igencsak kiszúrtak a kerékpáros ételfutárokkal is.

Kerékpárral könnyebb a Ferencesek utcáján keresztül megközelíteni a belvárost. Pont a sok kerülővel veszik el a kerékpározástól az érintettek kedvét. Kérem a tisztelt polgármester urat, hogy vizsgálja felül a biciklisek sétálóutcai közlekedését! Párbeszédet folytasson a kerékpáros érdekvédelmi egyesületekkel, és sebességkorlátozással, valamint kijelölt útvonallal biztosítsa a bringás közlekedést a sétálóutcákban! Ha pedig két keréken nem lehet behajtani, akkor az autósokat is tiltsák ki! Jó példa erre Keszthely, ahol kerékpáros piktogramok találhatók a sétálóutcában. A biciklizés előnye az, hogy rövid úton hatékony és környezetbarát közlekedési forma. Mindezeket a szempontokat, úgy gondolom, érdemes lenne megfontolni!

Név és cím a szerkesztőségben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!