Személyes adatok

2024.06.21. 10:59

Magyar Péter listázását vizsgálja az adatvédelmi hatóság

A baloldali politikus az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletezte nyilvános közösségi bejegyzésében.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indított Magyar Péternek az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István. Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon is feljelentést tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy 

megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Emlékezetes, hogy Magyar Péter múlt hétfőn este a közösségi oldalán megosztotta az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek.

A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában