Külföldi hátszél

2024.05.06. 12:40

Sok szállal kötődik egymáshoz Magyar Péter és az Action for Democracy

A Tűzfalcsoport blog kibogozta a kusza viszonyokat.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Action for Democracy három legfőbb támogatottja Magyarországon a Közélet Iskolája, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Nyomtass Te is! – írta oknyomozó cikkében a Tűzfalcsoport blog.

A blog emlékeztetett, a Nyomtass te is! egy 2017-ben indított ingyenes, közösségi terjesztésű hírújság. A kezdeményezés célja, hogy baloldali hírportálok (például a 444, Telex, Átlátszó) lerövidített cikkeit minél szélesebb rétegekhez juttassa el, az Action for Democracy adatbázisa szerint 2200 kistelepülésre a 3200-ból.

A kiadvány több mint 3 100 000 példányban aktivisták ezrei segítségével a magyar lakosság hatvan százalékához, több mint hatmillió emberhez jut el.

– mutatott rá a Tűzfalcsoport.

A saját bevallásuk szerint pártoktól független Nyomtass te is! részt vett a 2022-es baloldali előválasztás stratégiai hátterét adó Ellenzéki Együttműködésben (Elegy). A propagandaanyag kiadója az eDemokrácia Műhely Egyesület, a kiadvány főszerkesztője az az L. László János, aki a Demszky-éra alatt a Budapest című portál felelős szerkesztője volt – mutatott rá a blog, de a sornak itt még nincs vége. Az egyesület képviselői között ott van Sükösd Miklós korábbi CEU-docens, a Védegylet, az LMP, majd a Párbeszéd alapító tagja. Nagy Ildikó Emese 2014-ben Wittinghoff Tamás mellett Budaörs önkormányzatának sajtóreferense volt, Madarász Csaba pedig a Soros Györgyhöz köthető aHang egyik társalapítója, technológiai vezetője, a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány elnöke.

A Nyomtass te is! nevű lapot kiadó eDemokráciaMűhely Egyesület a Nemzeti Információs Központ (NIK) nemzetbiztonsági bizottság számára készült második részjelentése alapján

18 090 600 forintot kapott az Action for Democracytól.

A Korányi Dávid által alapított szervezet egy részletben, 2022. március 21-én, azaz mindössze 13 nappal a 2022-es országgyűlési választás előtt utalta át az összeget. Az eDemokrácia Műhely Egyesületet partnerei között szerepel a Norvég Alap és az Ökotárs Alapítvány is.

Az Action for Democracy 2022-es beszámolója szerint az NGO 55 142 dollárt folyósított a Print It Yourself! (Nyomtass Te is!) tevékenységére – írta a blog. Ennek kapcsán korábban úgy fogalmaztak: „A Nyomtass te is! mozgalom egyszerű eszközzel, egyfajta »XXI. századi szamizdattal« lép fel annak érdekében, hogy mindenki hozzáférjen a [kizárólag baloldali tartalmakat megjelenítő] kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz. Az Action for Democracy büszke arra, hogy támogatni tudja ezt az alapvető jogokat helyreállítani kívánó szervezetet.” És itt jön egy érdekes fejlemény, hívja fel a figyelmet a Tűzfalcsoport: 

felbukkanása óta – néhány kivételtől eltekintve – a Nyomtass Te is! valamennyi nyomtatványa a hazai politikusok közül gyakorlatilag csak Magyar Péterrel foglalkozik.

A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható.

Testőrkommandót bérelt fel Magyar Péter

Magyar Péter vasárnap vonattal ment az általa vezetett ellenzéki mozgalom debreceni gyűlésére, és hogy „Magyar úr” – ahogy a testőrei nevezik – zavartalanul utazhasson, a bodyguardok önkényesen és törvénytelenül lezárták a vasúti kocsiját, a helyüket kereső utasokat pedig vegzálták, mozgásukban korlátozták – emlékeztet az esetre a Metropol, amely most fotósorozatot közölt az ellenzéki politikus testőrkommandójáról, amelynek nagyobb része BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal karavánt alkotva az autópályán érkezett az alföldi megyeszékhelyre.

Maffiafilm-jeleneteket idéző képeken az adóvevőkkel, fülesekkel felszerelt és bekábelezett bodyguardok
Forrás: Metropol

A Metropol által megkérdezett szakértők a testőrök között felismertek több, a pesti éjszakából és az alvilágból jól ismert „nehézsúlyú személybiztosítót”.

Magyar Péter testőrei körében
Forrás: Metropol

Mire Magyar Péter vonata megérkezett Debrecenbe, emberei kiosztották egymás között a „szolgálati” csúcstechnikát, felszerelkeztek a fülhallgatókkal és adóvevőkkel. A Metropol fotóin jól látszanak a részletek.

Luxusautókon, csúcstechnikával felszerelve érkeztek a debreceni Nagytemplom elé Magyar Péter emberei
Forrás: Metropol

További képekért és a teljes cikkért kattintson a Metropol oldalára!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában