CÖF–CÖKA

2024.05.10. 13:17

Békemenetet tartanak június 1-jén

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA).

MW

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek a Kossuth térre, az állami díszünnepség helyszínére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben hozzátették: legyen aznap a Margitsziget szimbolikusan a béke szigete.

A közlemény szerint

Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben.

„Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!” – írták.

Mi, magyarok, a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Minden békeszerető embert, a menetet szervezők arcaival, szeretettel várunk!

– áll a közleményben.

„Hosszú évek hagyományai és a mögöttünk hagyott rendkívül sikeres Békemenetek után született meg az a döntés, hogy június 1-jén újra összegyűljenek a nemzeti erők” – nyilatkozta a közlemény megjelenése után az Origónak Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke, hozzátéve, hogy a szimpatizánsaik, a szellemi honvédők már hosszú ideje, több levélben megfogalmazták a kérésüket, hogy ismét kerüljön sor egy Békemenetre. Szerinte a június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választás pedig teljes mértékben alátámasztja azt, hogy szükséges megtartani ezt a rendezvényt.

Csizmadia László felhívta a figyelmet arra, hogy 

rendezvényükkel szeretnénk közvetíteni a békepárti álláspontjukat az egész ország, a Kárpát-medence és a világ közvéleménye felé. 

Hozzátette, a pontos részletek egyeztetése még zajlik, új elemek is várhatók majd a menet során. Hasonlóképpen a felszólalók névsora is egyeztetés alatt áll. Mivel a határon túli magyarság egy része (Szlovákia, Románia) is voksolni fog az európai parlamenti választáson, így őket és az ő hangjukat is meg kívánják szólaltatni a Békemeneten. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában