Kosárlabda

2024.07.31. 15:51

Kulcsszerepet vállalt az olimpián válogatottja sikerében a Pécs kosárlabdázója

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Sokkal több játéklehetőséget kapott az olimpiai női kosárlabda torna második fordulójában az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának kiválósága, Nadija Smailbegovic.

A szerb kosárlabdázónak a nyitányon Puerto Rico ellen három és fél perce volt a bizonyításra, ezúttal viszont közel tizenegy percet tölthetett a parketten Kína ellen, és meg is hálálta a bizalmat. Szerzett öt pontot, továbbá kiosztott egy asszisztot is.

Az első etap során már Szerbia jobbnak bizonyult, hatpontos különbség alakult ki, a második negyedben viszont Kína magasabb fokozatra kapcsolt, így nem nőtt a két fél közöti differencia. A nagyszünet után viszont Szerbia ismét dominált, sőt, az utolsó felvonásban csupán kilenc pontot engedett a riválisnak, így magabiztos siker lett a vége.

Ezzel tehát a szerb válogatott hivatalosan is továbbjutott a csoportjából, a kérdés már csak az, hogy Spanyolország előtt az első helyen, vagy másodikként sikerül teljesíteni a csoportküzdelmet.

Kína–Szerbia 59–81 (17–23, 22–22, 11–17, 9–19)
Női kosárlabda, olimpia, csoportmérkőzés, második forduló. Kína legjobb pontszerzői: Han Xu 9/3, Wang Siyu 8/3. Szerbia legjobb pontszerzői: Nogic 6/6, Jankovic 5, Smailbegovic 5/3.
Ez következik (08.03.): Szerbia–Spanyolország, (13.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!