Sport

2016.01.29. 12:51

Idén nem lesz disznóvágás a Kozármisleny labdarúgócsapatánál

Idén elmarad a szokásos disznóvágás a kozármislenyi futballcsapatnál. A klubnál jelezték, a Kozármisleny Város Településfejlesztéséért Szolgáltató Nonprofit Kft. idén nem bocsátotta rendelkezésére a cég telephelyét, a Kft. ügyvezetője szerint azonban ha menni akar a csapat, mehet.

Szakács Miklós

Ötvenezer...

Tényleg hihetetlen, mik vannak. Lapunk úgy tudja, a közelmúltban az is előfordult Baranyában, hogy egy fiatal játékos, akiben hosszú távon még látott is volna fantáziát az őt csábító csapat, azért nem igazolt végül a kérőhöz, mert az anyagiakban nem tudott megegyezni. Ötvenezer forinton múlt az, hogy nem szavazott a fejlődés lehetőségére, és az esetleges későbbi továbblépésre. Valamit valamiért. Úgy fest, néhányaknak pár tízezer forint már nem fér bele.

Az biztos, hogy a malac jól járt, egyelőre sikerült elodáznia a vesztét.

Lapunk úgy értesült, hogy a hosszú évekre visszanyúló hagyomány a kozármislenyi labdarúgócsapatnál, a januári disznóvágás idén elmarad. Feleki Attila, a klub tulajdonosa számolt be a részletekről.

– Tíz év után idén nem tudtak számunkra helyet biztosítani a Nonprofit Kft. telephelyén – árulta el a sportvezető. – Szombaton kaptuk meg a végleges választ, és mondanom sem kell, nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom, a tradíciók a legfontosabbak egy szervezet életében. Hosszú időbe telik felépíteni, de pillanatok alatt le lehet rombolni. Harminc ember kulturált szórakozásához kevés alkalmas hely van a környéken, így a hagyomány most megszakad. Persze nem esünk kétségbe, más módot találunk, hogy kicsit kikapcsolódhasson a csapat. Hoffmann Imre barátunk, aki évek óta biztosította a disznóvágáshoz az állatot, megmentett minket, az ő jóvoltából vasárnap ellátogatunk Villányba.

Megkérdeztük a városi Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Barics Arnoldot, miért lett „kegyvesztett” a csapat. A válaszon alaposan meglepődtünk.

– Szó sincs erről – állította az ügyvezető. – A telephelyünkön gépfelújítások zajlanak, de minden adva van, hogy a csapat megtartsa a disznóvágást. Csak azt várjuk, hogy jelentkezzenek.

Feleki azt mondta, hogy nem szeretnének könyörögni, ha érezhető, hogy nyűg a másik számára a dolog. Többen és többször is egyeztettek már az ügyben, de bizonytalanra nem szerveznek meg egy ilyen rendezvényt. Hogy kinek van igaza?

„Egyvalakit” biztosan nem érdekel a válasz. A malacot.

Feleki szerint egyre kevésbé számít a szakma a fiataloknak

Szépen, lassan, de alakul a Kozármisleny tavaszi kerete is. Nagy változások nem lesznek Németh Zsolt csapatában, hiszen eddig csak Wittrédi Dávid távozott, és az „érkezők” rovatban sem hemzsegnek a nevek egyelőre. Puskás Zoltán félévnyi kitérő után visszatért a csapathoz, mint ahogyan a PMFC-nél kölcsönban futballozó Fűrész Patrik szintén Németh Zsolt csapatában folytatja a tavaszi szezonban.

Megkérdeztük Feleki Attilát, a HR-Rent Kozármisleny tulajdonosát, hogy terveznek-e további erősítéseket, ám a sportvezető az átigazolások kapcsán egy érdekes témába kezdett bele.

– Már lassan 25 éve csinálom ezt a szakmát – kezdte Feleki. – Az utóbbi pár évben azonban olyan tendenciát látok, ami nagyon elgondolkoztató. Minden egyes átigazolási időszak az utóbbi időben egyre inkább erősíti azt a gyanúmat, hogy a legtöbb fiatal játékosnak a klubválasztásnál egyáltalán nem fontos a szakmai oldal. Csak a fizetés meg a bónusz kerül szóba egy-egy tárgyaláson. A legtöbbjüknek van ambíciója, szeretnének jó futballisták lenni, az NB I.-be kerülni, de nagyon rosszul gondolkoznak. Egy NB III.-as élcsapatban egy fiatal tehetség játszhatna, a pályán lehetne, akár fel is juthat egy osztállyal feljebb. Közben egy kis pénzt is keresne, és ami a legfontosabb, fejlődne. De nagyon sokan inkább elmennek a sokkal több pénzért olyan helyre, ahol talán nem is kapnak játéklehetőséget. Nagyon nem jó irány az, amerre haladunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!