Sport

2015.01.09. 18:05

Idén is lesz disznóvágás

Szerdán elkezdte a téli felkészülést a Kozármisleny NB III.-as labdarúgócsapata. Az őszi szezon után második helyen álló csapatnál sok edzőmérkőzéssel hangolódnak majd a tavaszra.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Egészen jó fél szezont zárt a Kozármisleny az NB III. Közép csoportjában. Németh Zsolt együttese jelenleg öt pont hátránnyal követi az élen álló Vácot, így egyelőre még a bajnoki cím, és a feljutás sem tűnik teljességgel kivitelezhetetlen feladatnak.

Az uborkaszezonban leginkább persze az foglalkoztatja a szurkolókat, ki jön, és ki megy. Az első idei igazolás mindenesetre egészen jónak mondható Mislenyben, hiszen a PMFC korábbi csapatkapitánya, Lantos Levente elkötelezte magát a gárdához. Fel is vetettük Németh Zsoltnak, hogy az NB III.-ban igen ütősnek tűnik egy Fellai, Lantos belső védőpáros.


– Azért ezt ne siessük el annyira – lepett meg minket a vezetőedző. – Természetesen nagyon örülök Levente érkezésének, egészen biztos, hogy nagy hasznára lesz a csapatnak. Remek képességű futballistával erősödtünk vele, akire nem csak a pályán, de az öltözőben is vezérszerep vár majd. Ugyanakkor nem szentírás, hogy Lecsó középső védőt fog játszani. Ne felejtsük el, hogy sokáig játszott ő szűrőt is. Majd a felkészülés végére ki fog rajzolódni, hogy hol lehet legnagyobb hasznára az együttesnek.

Lantos mellett persze a klub más posztra is keresgél már játékost. Ahogyan azt Németh Zsolttól megtudtuk, elsősorban a támadószekciót szeretnék megerősíteni, ebben a kérdésben azonban még nem tudott konkrétumokról beszámolni a szakember. Az azonban már biztosnak tűnik, hogy az ősszel még kék-fehérben futballozó Szívós Alex és Domonkos Csaba máshol folytatja pályafutását.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen menetrend szerint zajlik majd a csapat felkészülése, és ahogyan megtudtuk, minél több mérkőzést igyekszik beiktatni a programba a klub.

– Jövő héttől kezdve szerda–szombat ritmusban fogjuk játszani a felkészülési találkozókat – árulta el Németh. – Először alacsonyabb osztályú csapatok ellen, aztán a fokozatosság jegyében jöhetnek majd az NB II.-es ellenfelek és a PMFC nagycsapatával is meg fogunk mérkőzni.

Régi hagyomány már Kozármislenyben, hogy az újévet a csapat egy közös disznóvágással köszönti. Erre idén még nem került sor, de mielőtt bárki megijedne, az együttes edzője megnyugtatott minket.

– Természetesen idén sem marad el a disznóvágás – mondta a szakember. – Megvárjuk, amíg teljes lesz a keret, és akkor szakítunk majd rá időt valamelyik vasárnap.

A tulajdonos szerint akár fel is juthatnak

A kozármislenyi labdarúgócsapat tulajdonosa, Feleki Attila úgy gondolja, a realitásokat tükrözi csapata a tabellán jelenleg elfoglalt helye.

– Ha értékelnem kell az őszi szezonunkat, akkor a végével kezdeném – nyilatkozta lapunknak a sportvezető. – A szezon végére ugyanis összeállt a csapat játéka és az eredmények is jól alakultak. Őszintén megmondom, a szezon előtt reménykedtem abban, hogy akár már a félidőben is ott lehetünk az első helyen, de be kell látnom, ez nem volt reális elvárás. Tizennégy játékost igazoltunk a nyáron, sokan közülük még nem is játszottak felnőtt bajnokságban. Egyre jobban néz ki az együttes, így nem tartom kizártnak, hogy be tudjuk hozni a Váccal szembeni hátrányunkat.

Ezt hallva persze megkérdeztük Felekit, nem tartja-e túl nagy falatnak a bajnoki cím megszerzését.

– Ennél sokkal nagyobb csodák is történtek már a labdarúgás világában – zárta mondandóját egy félmosoly kíséretében a tulajdonos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!