Közélet

2013.10.27. 18:13

Szívgyógyászat: a legújabb eszközöket alkalmazzák a klinikán

Címkék#Pécs

Hamarosan üzembe helyezik a pécsi Szívgyógyászati Klinika új hibrid műtőjét, amelyben olyan beavatkozásokat is elvégezhetnek, amelyekre eddig nem volt lehetőség.

Hajdu Zsolt (Dunántúli Napló)

Európai betegellátási színvonalat biztosító berendezésekkel felszerelt hibrid műtőt helyeznek hamarosan üzembe a pécsi Szívgyógyászati Klinikán, amelynek segítségével olyan műtéteket is elvégezhetnek például idős betegeknél, amelyekre eddig a túlzott kockázat miatt nem volt lehetőség, vagy Budapestre kellett utazni.

Dr. Szabados Sándor, a klinika igazgatója elmondta, az egyik szívkatéteres labort építették át az elmúlt időszakban, kifejezetten olyan paraméterek alapján, hogy a hibrid műtő összes felszerelését-berendezési tárgyát megfelelő módon elhelyezhessék a helyiségben. Ebből a szempontból, országos viszonylatban is ez az első olyan labor, amely kifejezetten hibrid műtőnek épült, illetve a későbbiekben a sebészeti robotgépek fogadására is alkalmas.

– A műtő ideális környezetet biztosít az invazív (katéter bevezetésével járó) kardiológiai ellátás lehetőségeinek bővítésére – vette át a szót dr. Horváth Iván, a katéteres labor főorvosa. – A nagy felbontású, nagy képernyős képalkotórendszerhez további berendezések is csatlakoznak, mint például az altatógép, vagy a lélegeztetés és a keringés fenntartására szolgáló eszközök.

További részletek a hétfői Dunántúli Naplóban! A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!