Labdarúgás

11 órája

A Szentlőrinc ezúttal nem finomkodott, rárúgta az NB II.-re az ajtót

Remekül szerepel eddig a Szentlőrinc a labdarúgó NB II.-ben, bőven túlteljesítette az elvárásokat. Az igazi kontraszt azonban akkor jön ki, ha összehasonlítjuk az egyesület legutóbbi újonc szezonjával a mostanit.

Kvanduk Bence

Ugyan az elmúlt három bajnokiján nem nyert – két vereség után legutóbb ikszelt – a Szentlőrinc SE, nem lehet elvenni a piros-feketéktől, hogy parádésan kezdték az újonc szezonjukat az NB II.-ben. Persze a klub nem olyan régen élt meg hasonló helyzetet, de a mostani jó teljesítményt azt is mutatja, hogy egyesületi szinten mekkorát erősödött.

Szentlőrinc
Keresztes Bence (elől) mellett már csak Hleba szerepel a Szentlőrinc korábban feljutott csapatából most is piros-feketében
Fotó: Löffler Péter

Döcögősebben indult négy éve a Szentlőrinc

A 2020/2021-es szezonban, amikor Marián Slukával megkezdte első másodosztályú idényét a gárda, két győzelemmel, két döntetlennel és 5 vereséggel állt kilenc meccs után. A 17. helyen volt, épp a kieső zóna felett.

Ebben az időszakban a Slakta Balázs – Molnár Róbert, Dulló Martin, Havas Attila, Nagy Barnabás – Hleba Tamás, Kapronczai Gergely – Sili Luka, Fröhlich Roland, Harsányi István – Kondor Kristóf kezdőt használta leggyakrabban a vezetőedző. Minden csak hárman futottak ki a gyepre a kezdésnél, Havas, Nagy és Hleba.

Pazarul sikerült a rajt Waltner

Ebben az idényben nem is kell mondani, hogy Waltner Róberttel sokkal jobban kezdett bele a gárda egy már nehezebb pontvadászatba. A létszámcsökkentés miatt jóval kiegyensúlyozottabb a mezőny, s egyelőre nincs sem igazán kiemelkedő, sem kilógó csapat a másodosztályban, igaz, a Tatabánya, a Kispest és a Békéscsaba is gyengén muzsikált eddig.

Az egykori csatár persze már egészen más minőségű játékosállományból is válogathat. A két keretben csak a visszatérő Hleba Tamás és a végig hűséges Keresztes Bence neve egyezik. Waltnernél a felállás, illetve a kezdő is komolyabban változott olykor, így nehezebb felvázolni egy általános kezdőt, illetve ha Bőle és Poór már a felkészülés alatt itt van, biztosan más lenne a kép. Egyelőre azonban talán a leggyakrabban ehhez a tizenegyhez nyúlt a tréner: Gyurján Márton – Szekszárdi Tamás, Szekszárdi Milán, Dinnyés Olivér, Stifter Patrik – Rab Boldizsár, Kesztyűs Máté – Hajdú Roland, Nagy Richárd, Helesh Yaroslav – Tóth-Gábor Kristóf. Összességében csak Gyurján és Nagy Richárd volt mind a kilenc alkalommal a kezdőben.

Kesztyűs kulcsszereplő

Az egyértelmű, hogy idén a Lőrinc védelme stabilabb, mint négy éve, az akkori kapott 16 gólhoz képest idén fele ennyiszer tudták bevenni az ellenfelek a piros-feketék hálóját. Ez egyfelől a kapus és védelme érdeme, de nem szabad megfeledkezni Kesztyűs Máté játékáról sem, aki a tengelyben elképesztő munkát tesz le minden mérkőzésen. Nem véletlenül szerepelt többször is a Nemzeti Sportnál a forduló válogatottjában a tudósítók értékelése alapján. Talán az sem a véletlen műve, hogy a két vereséget abban az időszakban szenvedte el a gárda, amikor ő nem állt rendelkezésre. Ugyan Rab, Medgyesi, Poór és Hleba is jól szűri az ellenfél támadásait, illetve igyekeznek hatékonyan belépni a támadásokba, úgy tűnik, a pécsi születésű középpályást nem tudják tökéletesen pótolni.

A sokáig éllovas lőrincieknek a gólszerzéssel sem akadt gondjuk hat fordulón át idén. Ebben is a legjobbak közé tartoztak, azóta viszont egyszer találtak csak be három meccsen. Igaz, néggyel így is túlteljesítették a négy évvel ezelőtti termelékenységüket.

Szétszedve:

  • Kesztyűssel: 6 mérkőzés - 4 győzelem, 2 döntetlen
  • Kesztyűs nélkül: 3 mérkőzés - 2 vereség, 1 döntetlen

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában