Kosárlabda

2 órája

Szuperrangadót rendeznek Pécsen: a Sopron érkezik a Lauberbe

Jön az első rangadó a Lauberben! Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a rivális Sopront fogadja szombaton 17 órától az NB I. 5. fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Kovács Liliána

Az NKA Universitas Pécs és a Sopron is hibátlanul menetelt eddig a bajnokságban, de egyikük remek szériája ezen a hétvégén biztosan megszakad. A pécsi szurkolók természetesen abban bíznak, hogy Török Ágnesék zsebelik be idénybeli ötödik győzelmüket.

pécs, sopron, rangadó
A rivális Sopront fogadja a Lauberben az NKA Universitas Pécs csapata
Fotó: Kovács Liliána

Az önbizalommal nem lesz gondjuk a pécsieknek, ugyanis szerdán parádés teljesítménnyel rekordokat döntöttek az Európa-kupában az örmény Jereván ellen, amelyet 122–55-re győztek le. Ugyanakkor Gáspár Dávid együttese is remek formában van, egyelőre sem itthon, sem a nemzetközi porondon nem hibázott. 

Nem a Pécs felé dől el a mérleg

A felek egymás elleni mérlege a Sopron felé dől el: A 2012–2013-as szezon óta 37 alkalommal csaptak össze egymással a felek, ebből csupán kilencet nyert meg a Pécs, a többi 28 meccset viszont a nagy rivális húzta be. 

Az ötödik forduló további programja: Cegléd–DVTK, Vasas Akadémia–KSC Szekszárd, Darazsak Sportakadémia–TFSE-MTK, ELTE BEAC–Szigetszentmiklós, Győr–Dávid Kornél KA. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában