Labdarúgás

2 órája

Turi Zsolt: ez az utolsó esélyünk

A tizedik forduló izgalmas párosításokat tartogat az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I. osztályban. A Komló a listavezető Mohács ellen bizonyíthat, Siklóson szomszédvári rangadót rendeznek, a Bólyhoz a PVSK látogat, a címvédő Villány pedig a Nagykozárt fogadja.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A Komló és a Mohácsot fogadja a tizedik forduló rangadóján. 

Mohács, komló, vármegyei
A Mohács a Komlóhoz látogat a forduló rangadóján 

Október 26., szombat, 14.30

Sport36 Komló (5.)–Mohács (1.)

A kezdeti nehézségek után úgy tűnik, talpra állt a Komló, amely a Nagykozár elleni magabiztos, 5–2-es sikerével felzárkózott az élmezőnyhöz. A tizedik fordulóban viszont egy jóval nagyobb kihívás előtt áll Turi Zsolt együttese. A Mohács továbbra is veretlenül zakatol a bajnoki cím felé, előnye már öt pont a második Villány előtt. A jelenleg ötödik Bányász viszont egy meccsel kevesebbet játszott hétvégi riválisánál, így egy győzelemmel – vesztett pontok tekintetében – már csak három pont lenne a lemaradása az éllovassal szemben.

Turi Zsolt, a Komló vezetőedzője: – Nagykozár ellen nagyon jó mentalitással mentünk bele a mérkőzésbe, mi irányítottuk a játékot, és úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, tetszetősen építettük a támadásainkat. A cserék után egy kis zavar támadt az erőben, amit ki is használt ellenfelünk. A fiúk a végére aztán összekapták magukat, s bebiztosítottuk győzelmünket. A Mohács ellen ugyanebben a stílusban és mentalitással szeretnénk játszani. Voltak nehézségeink az elmúlt időszakban, nagyon sok sérültünk, de szerencsére mindenki felépült, és ez látszik is a csapat játékán. Nagyon egységesek vagyunk, de erre szükségünk is lesz, hiszen csak így tudjuk legyőzni a listavezetőt. Ha meg szeretnénk őrizni esélyünket arra, hogy bajnokok legyünk, akkor ez egy utolsó esély, hogy közelebb kerüljünk riválisunkhoz.

Péter József, a Mohács vezetőedzője: – A Siklós ellen többségében mi uraltuk a játékot, az történt a pályán, amit szerettünk volna. A második félidő elején rúgott két gólunk pedig el is döntötte a meccset, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Természetesen most szombaton is nyerni szeretnénk! A Komló is egy magabiztos sikerrel hangolt, így biztos vagyok benne, hogy egy izgalmas, jó mérkőzést láthat a közönség. Mindkét csapat a három pontért fog küzdeni, és mindkét csapatnak megvannak azok a játékosai, akik egy ilyen rangadót el tudnak dönteni.

Alpassport Siklós (8.)–Gyógyfürdő Harkány (9.)

A tabella két utolsó helyezettje csap össze Siklóson. Mindkét gárda számára nagy lökést adhatna, ha a szomszédvári rangadón szerezné meg második győzelmét, amivel megkezdhetné a felzárkózást a középmezőnyhöz. A Harkány valamelyest jobb szájízzel várhatja a derbit, ugyanis bólyi pontszerzésük mindenképp bizakodásra adhat okot.

Bóly (3.)–PVSK (6.)

Az előző körben sokáig vezetett, mégsem tudott nyerni a Harkány ellen a Bóly, amivel komoly lépéshátrányba került a Mohács mögött. Buni Barnabás csapatának a szervezett és gyors PVSK ellen sem lesz könnyű dolga. A pécsiek legutóbb a városi rivális PEAC II.-vel csaptak össze, amely ellen fontos pontot szereztek.

Október 27., vasárnap, 14.30

Villány (2.)–Nagykozár (7.)

A Villány pihent az előző fordulóban, így újult erővel várhatja a vasárnapot. Pár hete még úgy tűnt, hogy a pontlevonás miatt biztosan elúszik a címvédés, de három meccs alatt begyűjtött pontjával ismét közel került a „tűzhöz” Kósa Zoltán gárdája. Óriási bravúr lenne a Nagykozártól, ha megszakítaná Gellénék jó sorozatát.

Forrás: MLSZ adatbank

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában