Labdarúgás

2 órája

Élvonalbeli csapatot kaphat a PMFC ikonja

Egybecsengő sajtóhírek szerint a Kecskeméti TE Szabó István helyére Gera Zoltánt ültetné le, így a PMFC ikonja először kapna NB I.-es labdarúgócsapatnál padot.

Kvanduk Bence

Nehéz szívvel, de meghozta azt a döntést a Kecskeméti TE, hogy elköszön Szabó Istvántól, akivel visszajutott az élvonalba az együttes, majd ott ezüstérmet ért el. A válogatott szünet előtt még nem tervezett vezetőedzőt váltani a gyengébb szereplés ellenére sem a KTE, de a Tatabánya elleni 2–0-s vereség a felkészülési meccsen újabb egyeztetésekhez vezettek, amik végén úgy határozott a vezetés, hogy a szakvezető leváltása nélkül nem tud változtatni a rossz tendenciákon. A magyar sportsajtó nagyjából egyhangúan jelentette ki pár órával később, hogy forrásaiktól úgy értesültek, a Vasastól a szezon korábbi szakaszában menesztette Gera Zoltán ülhet majd le a lilák padjára. 

Gera
Gera (középen) nemrég Fehér Csabával és Palaczki Jánossal sztorizgatott Pécsen
Fotó: Löffler Péter

A PMFC ikonja aktív labdarúgói pályafutását követően az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, s onnan csábították el az angyalföldiek tavasszal. Végül nem tudott feljutni a Vasassal az NB I.-be, s a következő idény elején a második vonalban sem ért el elég jó eredményeket az együttese, hogy megőrizhesse állását. Érdekesség, hogy az ő vesztét is egy Tatabánya elleni vereség okozta a 4. fordulóban, amikor két győzelem és egy döntetlen volt korábban a csapata mérlege.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában