Parádésan menetelnek

2024.09.04. 16:20

Waltner és a Szentlőrinc játékosai közti remek kémia nem a sikerek hozadéka

Pazarul kezdte a Szentlőrinc SE a labdarúgó NB II. 2024/2025-ös idényét. Nyugodtan kijelenthetjük talán, ha valaki felajánlja az idény előtt, hogy az első hat meccsen négy győzelmet és két döntetlent ér el a piros-fekete együttes, illetve a tabellán az első helyen áll, akkor azt bármelyik szurkoló, klubvezető és Waltner Róbert vezetőedző is aláírta volna.

Kvanduk Bence
  • Remekül kezdték a szezont
  • Átragadt az edző fanatizmusa a csapatra
  • Most fújhatnak egyet
  • Nem számított az emberhátrány
  • Mentálisan sokat jelenthet a legutóbbi diadal

Fantasztikusan kezdte el a szezont a Szentlőrinc SE, amely újoncként vezeti a másodosztályt négy pontos előnnyel hat mérkőzést követően, s mindeddig veretlen. A sikerekhez persze nem vezetett könnyű út az NB III. bajnoki címének megszerzése, illetve a megvívott osztályozót követően. A keret is átalakult, s a szakmai munka irányítását Waltner Róbert vette át a nyáron, de már az első edzőmeccseken is látszott, s azóta csak még inkább megbizonyosodhattunk erről: a szakvezető és a játékosok között azonnal remek volt a kémia. Ez pedig hozta az eredményeket.

Waltner Róbert Szentlőrinc
Waltner Róbert nyugalmat sugárzott a Szentlőrinc Gyirmót elleni diadala alatt
Fotó: Laufer László

– Egyik csapatnál sem okozott eddig problémát, hogy megtaláljam a játékosokkal a közös hangot – kezdte a vezetőedző. – Mindenhol remek közösség volt, amit itt is sikerült kialakítani. Hozzáteszem, nem az eredmény hozta ezt, már a bajnokság előtt is ilyen volt. Természetesen folyamatosan figyelni kell arra, hogy edzés előtt és után is belecsempésszük a jó hangulatot a mindennapokba. Tudom, játékosként milyen olyan helyen dolgozni, ahol jól érzi magát az ember, és milyen ott, ahol nem klappol minden. 

Átvette Waltner fanatizmusát a csapat

Az együttesen nem csak játékban, de hozzáállásban is látszik Waltner kéznyoma, s ezt a szurkolók és a sporttal foglalkozó szakemberek is látják. 

– A célom mindig, amikor átveszek egy új csapatot, hogy valamilyen szinten olyan játékosokat lássak viszont a pályán, amilyen én is voltam, hogy átadjak mindent, amiben hiszek – fogalmazott. – Az elmúlt hetekben egy olyan játékvezető ellenőr, aki labdarúgóként és edzőként is fújt nekem, már megjegyezte, mennyire látszik a csapaton az a fajta mentalitás, ami engem jellemez. Kifejezetten örülök, hogy észreveszik az emberek. 

Most fújhatnak egyet a nagy menetelés után

A nagy hajtást követően mos jön egy hetes szünet a válogatott mérkőzése miatt, majd a PMFC elleni Magyar Kupa meccsel veheti fel a ritmust újra a gárda. Ilyenkor sokszor felvetődik a kérdés, hogy a lendületben lévő csapatokat hogyan befolyásolja a leállás. 

– Ezzel nem foglalkozom. Ez a versenykiírás, ebből kell kihozni a legtöbbet. Kár lenne azon keseregni, hogy most jó állapotban voltunk, inkább jöhetne a következő mérkőzés. Lehet pont ez tesz jót, hogy most tudnak a srácok fújni egy kicsit, mert eddig maximálisan odatették magukat. Készülünk a kupameccsre, utána pedig jöhet a következő bajnoki – jelentette ki a tréner. 

Nem számított, hogy kevesebben vannak

A legutóbbi, Gyirmót elleni összecsapást még biztosan sokáig emlegetik majd a drukkerek, hiszen az együttes egy igazi hőstettet hajtott végre. Úgy győzte le a második helyezettet 2–0-ra, hogy a ráadásokkal együtt bő kilencven percet volt emberhátrányban Kesztyűs kiállítását követően. Mégis, szinte végig veszélyesebb volt, mint riválisa.

– Készültünk nagyon, mint minden mérkőzésre. Kielemeztük az ellenfelünket, figyeltük hol lehet keresnivalónk, mi kell a győzelemhez. Azzal persze nem számoltunk, hogy a nyolcadik percben emberhátrányba kerülünk. Azonban azt, amit elterveztünk taktikailag és mentális téren, hogy kivesszük a játékból az erősségeiket, és kihasználjuk a gyengeségeiket, ez ezen a mérkőzésen tökéletesen működött – tekintett vissza a sikerre a szakvezető. – Az, hogy ez a csapat kiváló felkészültségét, és azt mutatta meg, hogy tudja alkalmazni az elhangzottakat egy Gyirmót képességű rivális ellen is, vagy azt, hogy az ellenfél gyengébb napot fogott ki, nem tudhatjuk Talán mindkettőben van igazság. Abban is, hogy mi elfojtottuk a játékukat, és nem engedtük őket támadni a kiváló védekezésünkkel, amiből remek kontrákat, szép támadásokat vezettünk. Illetve az is, hogy ők egy rosszabb napot fogtak ki. Az biztos, hogy számunkra remek mérkőzés volt. A Gyirmótnak veszélyes játékosai vannak, jó csapat, amit már bizonyított ebben a bajnokságban is, hiszen második volt a forduló előtt. Nagyon büszke voltam, mert mindenki nagyszerű teljesítményt tett le az asztalra.

Mentálisan sokat jelenthet a legutóbbi diadal

Ebből a győztes csatából most még nagyobb önbizalmat szerezhet a csapat, amely még éhesebbé válhat a sikerre, s arra az extázisra, amit szurkolóival együtt élhet át. 

– Bízom benne, hogy ez a játékosokat még inkább ösztönzi arra, hogy még inkább akarják a sikert. Bár van, akire ez ellentétes hatást gyakorol. Vigyázni kell, hogy senki ne engedjen ki, ugyanazzal az alázattal, szorgalommal kell készülnünk a következő meccseinkre – tekintett előre Waltner.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában