Kosárlabda

2024.09.04. 13:24

Spanyol csapat csapott le a pécsi tehetségre

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Ismét Pécsen talált magának tehetséges kosárlabdázót egy spanyol együttes. Négy évvel azt követően, hogy James Nnaji Barcelonába igazolt a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, Lukácsi Gábor követheti az Ibériai-félszigetre. Ő az Ourense megkeresésére felelt igennel.

– Az U18-as Európa-bajnokság előtt is keresett egy csapat, de arra az ajánlatra nem mondtam igent, mert nem győzött meg – fogalmazott Lukácsi a búcsúzó közleményben. – Ezt követően csakis a kontinenstornára koncentráltam, majd úgy voltam vele, hogy maradok Pécsett, és aláírom a szerződésemet. Ekkor, tényleg az utolsó pillanatban futott be az Ourense megkeresése. Nyaralás közben értek utol, Zoom-hívás segítségével vázolták fel a terveiket, elképzeléseiket, amik nagyon tetszettek, nem mellesleg végig éreztették velem, hogy nagyon számítanának rám. Nem volt sok időm arra, hogy hezitáljak, gyorsan kellett döntenem, és úgy voltam vele, egy évre aláírok, ezzel nem veszíthetek semmit.

Ugyan Pécsett már az élvonalban is bemutatkozhatott Lukácsi, nem titkolja, hogy szeretné magát a legmagasabb szinten kipróbálni, s ehhez jó ugródeszka a spanyol második vonalban szereplő együttes, s persze, ha nem jön be ez a kaland, még mindig hazatérhet az akadémiára.

– A Nemzeti Kosárlabda Akadémia nélkül biztosan nem mehetnék Spanyolországba, az itt eltöltött évek nélkül nem tartanék itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában