Vízi sport

2024.09.11. 09:02

Rengeteg munka és alázat: két bronzérmet is bezsebeltek a vb-n a PEAC sárkányhajósai

Két világbajnoki bronzéremmel térhettek haza a pécsi sárkányhajósok az olaszországi Ravennából. A PEAC edzője, Gard Richárd nagyon büszke a csapatára, amely a több száz fős delegációkkal is felvette a harcot, méghozzá kiemelkedő eredménnyel.

Szabó Dániel

Fotó: PTE PEAC Sárkányhajó

Szeptember 3-8. között rendezték meg a 14. Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságot az olaszországi Ravennában. Harminc nemzet, közel 6000 sportolója mérettette meg magát a rangos eseményen. A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) csapata 200, 500 és 2000 méteres távokon állt rajthoz kishajós U24/University összevont mix kategóriában.

PEAC, sárkányhajó, siker
Két világbajnoki bronzéremmel térhettek haza a PEAC sárkányhajósai az olaszországi Ravennából
Fotó: PTE PEAC Sárkányhajó

Az első napon 2000 méteren – 0,8 másodperccel lemaradva a dobogóról – a 4. helyezést érték el a pécsiek. Másnap 200 méteren a legjobb időeredménnyel jutottak be a döntőbe, ahol végül a harmadik helyet szerezték meg. Zárásként az 500 méteres versenytávokat rendezték meg, ahol a PEAC egy újabb bronzérmet zsebelt be a világbajnokságon. 

PEAC-siker Olaszországban

– Büszke vagyok a csapatra, hisz tudom hogy rengeteg munka van ebben az eredményben

 – értékelt lapunknak Gard Richárd, a pécsiek edzője. – Heti öt edzéssel és hétvégén edzőtáborokkal készültünk a versenyre. Tanulmányaik, illetve munkájuk mellett teljesítettek erőn felül a csapattagok, mondhatni csekély létszámmal! Más indulók több száz fős delegációval érkeztek a vb-re. Köszönjük a támogatást a Pécsi Egyetemi Atlétikai Clubnak, a Pécsi Tudományegyetemnek, a PTE Sportirodának, valamint a Pécsi Kajak-Kenu Clubnak és a GymTronic Pécs edzőteremnek, hogy helyszínt és lehetőséget biztosítottak sportolóink felkészülésére!

 – emelte ki a tréner.

Mint Gard Richárdtól megtudtuk, hamarosan vége a szezonnak, de két verseny még vár rájuk idén. A pécsi csapatnak az országos bajnokságon és a MEFOB-on (egyetemi bajnokság) is szoríthatunk. 

A csapat tagjai: Berner Enikő, Bödör Boglárka, Cserti-Csapó Bendegúz, Fésűs Ádám, Gáspár Attila, Gáspár Balázs, Huth Balázs, Ivusza Patrik, Majoros Enikő Flóra, Malmos Vanessza, Püspöki Krisztina, Tar Sarolta, Toth János. 

Edző: Gard Richárd. 

Csapatvezető: Varga Tamás.

Fotó: PTE PEAC Sárkányhajó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában