Kosárlabda

Tegnap, 9:52

Megerősödve repülhet közelebb a Naphoz az NKA Pécs

Itt van a sarkon az NB I. nyitánya, amely során másodjára rajtolhat el a legnívósabb honi ligában az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata. Az akadémisták szombaton 18 órakor az Oroszlányt fogadva kezdhetik meg hadjáratukat afelé, hogy túlteljesítsék az újonc évükben elért hatodik helyet.

Kvanduk Bence

Ibrahim Durmóra is újabb áttörés vár az NKA Universitas Pécs együttesével

Fotó: Löffler Péter

Az elmúlt pár hónapban rengeteget változtak az NB I. erőviszonyai, így Csirke Ferenc és stábja is pontosan tudja, hogy idén akár még nehezebb dolga lehet az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának, mint az újonc évében volt. Egyfelől már mindenki egy kicsivel komolyabban veszi majd az akadémistákat, másfelől a fiatalszabály eltörlésével folyamatosan a legjobb ötösökkel találják majd magukat szembe.

NKA Universitas Pécs
Az NKA Universitas Pécs együttesénél remélik, hogy idén Meleg Gergő is végig egészséges lesz

Az NKA számára azonban nagy előnyt jelenthet a riválisok jó részével szemben, hogy a csapat magja egyben maradt, s csak Vaszilij Bacsovics, Anthony Durham és Brbaklics Aleksa játékát kell belecsiszolni a már működő rendszerbe. No, meg persze Meleg Gergőt, aki sérült volt szinte végig az előző idény azon szakaszában, amikor Csirke Ferenc volt már a szakvezető.

NKA Universitas Pécs
Kiemelkedő játékosait megtartotta az NKA Universitas Pécs

Tavaly mindenkit meglepett az együttes azzal, hogy bejutott a Magyar Kupába, majd a rájátszásba is, ahol egészen az ötödik helyért zajló csatáig jutott. Azt a párharcot a Budapest Honvéddal szemben elvesztette a gárda, de csalódott nem lehetett az eredményével, s valószínűleg idén sem lenne ez másképp, még ha erősödött is tavaly óta.

Az elsődleges cél persze idén sem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása, pláne, ha olyan sűrű lesz a középmezőny, mint egy éve. Azonban már egyáltalán nem lenne meglepő, ha számolgatni kéne az alapszakasz végén, hogy hányadik helyen juthat be a rájátszásba az NKA, s ott ki lenne a legjobb ellenfél az első körben.

Az NKA Universitas Pécs nyári igazolásai

Vaszilij Bacsovics

Született: 1996. május 11., Niksic, Montenegró.

Poszt: center.

Magasság: 207 centiméter.

Súly: 99 kilogramm.

Legutóbbi csapat: SC Derby.

Anthony Durham

Született: 1994. augusztus 6., Philadelphia, Pennsylvania, Egyesült Államok.

Poszt: irányító, bedobó.

Magasság: 191 centiméter.

Súly: 91 kilogramm.

Legutóbbi csapat: Szolnok.

Brbaklic Aleksa

Született: 1995. október 14., Szerbia.

Poszt: bedobó, kiscsatár.

Magasság: 195 centiméter.

Súly: 99 kilogramm.

Legutóbbi csapat: KK Joker.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában