Labdarúgás

2 órája

Lehúzná a rolót a PMFC ellen a PTE-PEAC

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Az idény egyik legérdekesebb mérkőzése következik pécsi szemszögből a labdarúgó NB III. Dél-nyugati csoportjában, hiszen egymásnak feszül vasárnap 16 órától a PTE-PEAC és a PMFC együttese.

Az egyetemistáknak ugyan eddig döcögősebb az útja, két győzelmük mellé hat vereséget gyűjtöttek, de egy városon belüli presztízs csatánál a papírforma gyakran mehet a kupába. Persze a fiatalokkal felálló PEAC messze nem esélyese a mérkőzésnek, de Király Gábor hétközi látogatása után reméli, hogy lehúzhatja a rolót a derbin.

A piros-feketék sem lehetnek teljesen elégedettek az eddigiekkel, hiszen az FC Főnix, a Ferencváros II. és a Siófok is meg tudta már tréfálni őket. Azonban épp a Szentlőrinc elleni Magyar Kupa-találkozó esetében érezte először azt Aczél Zoltán, hogy játékban is megérkezett a csapata, s a Majoson már legutóbb egy ötössel száguldott át a PMFC, amely nem hagyná veszni ezt a lendületet.

Az első nyolc fordulót követően mindkét együttesnek létfontosságú a három pont megszerzése, de más-más indokkal. A PEAC próbál kivergődni a kieső zónából, s maga mögött hagyni a szakadék szélén táncoló riválisokat. Eközben a feljutás után áhítozó Pamacs odaléphet az előtte álló vetélytársak sarkába, de legalábbis elérheti, hogy ne szakadjon le még jobban.

Az egyetemisták talán a Főnix PMFC elleni sikeréből meríthetnek erőt.

A 9. forduló programja: PTE-PEAC–PMFC, Majos–FC Főnix, Siófok–Ferencváros II., Dunaharaszti–Paks II., Iváncsa–Gárdony-Agárd, Nagykanizsa–Bonyhád, Kaposvár–Dunaföldvár, Szekszárd–MTK Budapest II. (mind 09. 29., vasárnap, 16.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában