Kosárlabda

2 órája

Kiütötte Barnai Juditékat a nyitányon az NKA Universitas Pécs (galéria)

Kiütéses győzelmet aratott a Cegléd ellen az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az NB I. első fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Régi-új edzővel, régi-új sportcsarnokkal és nagy reményekkel várták a szezonrajtot a pécsi lányok. A felkészülés alatt többször is elhangzott, hogy olyan teljesítményt szeretne letenni idén az asztalra a csapat, amivel visszacsalogatják a szurkolókat a legendás Lauberbe. A hangulatra most lehetett panasz, a B-közép végig lelkesen buzdította Rátkaikat, azonban üres szék még jócskán akadt. Egy jó kezdés ugyanakkor az otthon maradt kosárrajongóknak is felkeltheti a figyelmét. 

Az első két pont a Ceglédé volt, de már az első negyedben megmutatták Török Ágnesék, hogy miért ők a találkozó esélyesei. Helyenként egészen látványos megoldásokkal pillanatokon belül elhúztak ellenfelüktől. Hat perc játék után már 17–3 állt az eredményjelzőn, így kénytelen volt időt kérni Földi Attila. Azonban ez sem segített a vendégeken, az első negyed 26–4-es hazai vezetéssel zárult. 

Hatalmas fölényben játszott az NKA, mindezt úgy, hogy egyik legjobbja, Studer Ágnes betegség miatt a kispadról nézte a mérkőzést. Mindenki nagyot odatette magát a pécsi csapatból, de Tóth Orsolya és Alexa különösen jól játszott. A nagyszünetre már 43 pontosra duzzadt a különbség, így Zseljko Djokics a fiatalokat is kipróbálhatta élesben. A második félidőben sem tartogatott különösebb izgalmakat. Kiss Angelikáék valamelyest visszavettek a tempóból, de így is óriási különbséggel nyerték meg a mérkőzést. 

NKA Universitas Pécs–VBW CEKK Cegléd 103–36 (26–4, 31–10, 22–15, 24–7)

Női kosárlabda NB I., 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Horváth Cs., Kovács N., Jankovics. 

Pécs: Rátkai 7/3, ZSEBE-WEININGER 11/6, HELD 18/12, Török 3, Reisingerova 9. Csere: TÓTH O. 15/6, Kiss A. 4, OLAWUYI 13,  SMAILBEGOVICS 13/9, Lackzó 3/3, Kecsmárik, Josepovits 7. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

Cegléd: Andi H. 2, Szirony 4, Czank 5/3, Albert Sz. 1, Barnai 2. Csere: Farkas 8/3, Őrsi, Kaid 1, SZERELEM-KOBOLÁK 11/3, Viszmeg 2, Hévizi. Vezetőedző: Földi Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában