Labdarúgás

2024.09.13. 10:25

Elkelt a PMFC! Új tulajdonos vezeti a klubot

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyáron új tulajdonost kezdtek keresni az NB II.-ből való kiesést követően a PMFC élére, mert az egyesületet birtokló György Tamás, a GVC cégcsoport vezetője a jövőben már csak szponzorként támogatná a klubot. Azt már akkor is lehetett tudni, hogy a váltást Rabi Csaba vezényli le, aki a PMSC Egyesület elnöke, így az elmúlt években is az egylet tradícióinak megőrzésére, illetve jólétére törekedett. Korábban volt a piros-feketéknél klubigazgató, illetve később ügyvezető. Most pedig a tulajdonos is gyakorlatilag ő lett.

A pécsi klub hivatalosan elérhető cégadatai szerint szeptember 6-val az ERGOB Sport Kft. lett a klub többségi tulajdonosa, ami Rabi Csaba vállalata. A továbbiakban is tulajdonjogot birtokol az egyesületben a PSN Zrt. és Pécs Megye Jogú Város Önkormányzata is.

Frissítve!

Közben a klub is kiadott egy közleményt, amelyben tudatja: Lezárultak a több hónapja tartó tárgyalások és a sikeres megállapodást követően aláírásra került az a szerződés, amelynek értelmében a Pécsi Mecsek FC-t üzemeltető PMFC – Labdarúgó Nonprofit Kft. új, nyolcvanszázalékos többségi tulajdonosa Rabi Csaba. A fennmaradó húszszázalékos tulajdonrész eloszlását tekintve Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata változatlanul tizenöt, míg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. továbbra is öt százalékot birtokol a klubot működtető gazdasági társaságban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában