Labdarúgás

2 órája

Daru duplája döntött a pécsi derbin (galéria)

Nagyot küzdöttek a pécsi csapatok egymás ellen az NB III. Dél-nyugati csoportjának városi rangadóján. A találkozón Daru duplájával a PMFC szerezte meg a fontos három pontot, de a PEAC sem hagyhatta el csalódottan a pályát.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Régóta várt pillanat jött el vasárnap a PMFC Stadionban, hiszen két pécsi együttes feszült egymásnak a gyepen. Az első percek egyértelműen ezúttal a vendégségbe érkező piros-feketéké volt, hiszen sorra végezték el a sarokrúgásokat, amit egy gyors PEAC-kontra oldott fel. Major Péter száguldott el saját tizenhatosától egészen az ellenféléig, de veszélyeztetni végül nem tudott. Egy visszaérő védő szerelte az egyetemisták csatárát.

Ezt követően csendesen peregtek a percek, a PMFC nem találta riválisa védelmén a rést, így Varga Dánielnek sem igazán akadt dolga. Eközben Fürediék is remekül szűrtek, így a PEAC nem jutott lövőhelyzetig.

A háló aztán a 32. percben rezgett először. Egy jobb oldali Fejős-szabadrúgásra repült be Daru középen, majd a bal felsőbe bólintott kilenc méterről.
A piros-feketék gólja okozott némi zavart a hazaiak játékában, így hat perccel később ismét villanhatott a PMFC duója. Ismét Fejőstől érkezett a labda. Ezúttal gy akció végén centereztet laposan a jobb oldaról. Daru előbb átvette a játékszert, majd a kapu jobb oldalába lőtt jobbal 13 méterről.

A szünet előtt a PEAC igyekezett szépíteni, de Lengyel Szabolcs átlövésére másodjára rá tudott vetődni Helesfay.

A fordulást követően továbbra is a PMFC játszott mezőnyfölényben, de nem erőltette túlzottan a támadásokat. Ezt ki is használták az egyetemisták és egy gyors támadással szépítettek. Lengyel Szabolcsot ugratták ki a hazaiak, Füredi és Ikonomu közé betolta a támadó a labdát, majd 14 méterről ellőtte Helesfay mellett a jobb alsóba.

Ez felébresztette a piros-feketéket, s a 74. percben közel jártak a harmadik gólhoz is. Egy pontrúgást követően Hegedüs Márk kapott remek labdát a tizenhatoson belül, ballal lőtt is, de Varga Dániel bravúrral hárította a kísérletét. Nem sokkal később már tőle jött balról a labda, de Tóth Zoltán milliméterekkel lemaradt az ötösön belül a passzról.

Ezt követően is nyomott a PMFC, de gólt már nem tudott szerezni, persze a három pontot így is begyűjtötte, amivel tovább rohanhat a vetélytársak mögött.

PTE-PEAC–PMFC 1–2 (0–2)
Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 9. forduló. Pécs, 1000 néző. Vezette: Bana (Kiss B., Szabados). 
PEAC: Varga D. – Varga B., Czimmerman, Encz, Than, Leidl – Kiss M. (Schuster R., 60.), Archie, Győri B., Lengyel Sz. – Major P. (Egri B., 79.). Vezetőedző: Egri Krisztián. 
PMFC: Helesfay – Lengyel N., Ikonomou, Füredi, Preklet – Szalánszki (Vas B., 55.), Bachesz (Bukovics, 55.), Rabatin, Fejős (Wirth, 82.) – Tóth Z., Daru (Hegedüs M., 66.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Lengyel Sz. (62.), ill. Daru (32., 38.).

Következik (10. 06.): FC Főnix (Székesfehérvár)–PTE-PEAC (13.00), PMFC–Kaposvári Rákóczi FC (16.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában