Labdarúgó vármegye I.

2024.09.08. 19:08

A Villánynak sikerült, ami a Siklósnak és a PEAC-nak nem

Mind a négy mérkőzést megrendezték az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I. osztály 3. fordulójában. A labdarúgók ebben a körben is kitettek magukért, s a kemény csaták során 15 góllal is kiszolgálták a nagyérdeműt.

Kvanduk Bence

Fotó: Kovács Liliána

A PVSK 1–0-ra legyőzte hazai pályán ugyan a Komlót, de ehhez kellett Winkler bravúrja is a 15. percben. Ez meg adta a kezdő lökést a Vasútnak, amely feszesebbre húzta a védekezését, s már a 43. percben Pánovics fejesével előnybe kerülhetett volna, de ekkor még várni kllett a gólra.

A találkozó egyetlen találatát a 63. percben egy rögzített szituáció hozta meg. Egy jobb oldali szabadrúgást Cseresnyés ívelt magasan a védők felett az ötös környékére, ahol Eichardt várta a labdát. A védő okosan a bal alsóba lőtt.

PVSK–Sport36 Komló 1–0 (0–0)
Pécs. Vezette: Hernádi Attila (Nagy N., Resh). 
PVSK: Winkler – Kerényi, Cseresnyés, Eichardt, Demeter – Farkas, Róth (Strecker, 57.) – Kispál, Pánovics (Mácsodi, 85.), Szendelbacher – Catrone (Pesti, 56.). Vezetőedző: Bánhegyi Zsolt. 
Komló: Csutora –Laki, Ujvári, Vajk, Horváth M. – Turi T., Bóka, Reith – Kardos Sz., Tóth A. Hovorka. Vezetőedző: Turi Zsolt.
Gólszerző: Eichardt (63.).
– Erdemes a srácokkal nagyon komolyan foglalkozni, mert nemcsak a mérkőzéseken, de az edzéseken is kiválóan dolgoznak, és ez már az eredményességben is megmutatkozik – fogalmazott Bánhelyi Zsolt vezetődező a PVSK felületein. – A mérkőzést öt rövid szóval értékelném, mégpedig szervezettség, fegyelem, figyelem, koncentráció, és egy nagy győzni akarás. Azt hiszem, mind az öt tényező érvényesült.

PTE-PEAC II.–Alpassport Siklós 2–2 (2–2)
Siklós. Vezette: Nagy N. (Gazdag S., Oletics). 
PEAC: Meggyes – Nagy G., Nyitrai, Tornyos (Wieland, 57.), Varga B. – Gáspár M. (Gergics, 64.), Oszvald, Kiss M. (Pere, 80.), Molnár Cs. (Nagy B., 64.) – Horváth M. (Farkas M., 87.), Udvardi. Vezetőedző: Wieland Zsolt. 
Siklós: Bogdán – Kozma (Pólics, 54.), Látschám, Ignáz O., Gyimesi – Bizderi, Hornyák, Borka, Szabó Á. – Könyvásó (Rotaru, 62.), Kelemen (Takács Z., 84.). Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Gólszerzők: Horváth M. (5.), Udvardi (14.), ill. Hornyák (20.), Könyvásó (30.).
– Számomra érthetetlen, hogy valamit megbeszélünk a mérkőzés előtt, és annak teljesen az ellenkezőjét csináljuk – jelentette ki Bíró Ferenc a Siklós közösségi portálján. – Nem jó az egy pont. Olyan gyermeteg hibákat vétünk, olyan buta gólokat kapunk, amilyet az alacsonyabb osztályokban sem lehet.

Mohácsi TE 1888–Nagykozár KSE 5–0 (1–0)
Mohács. Vezette: Kreskai (Hernádi, Kása). 
Mohács: Barabás – Kiss I. (Pintér D., 80.), Mrenka, Aszalós, Menyhei – Dér Z., Vég B., Müllerlei (Mosztbacher, 71.), Bálint G. (Füredi, 80.) – Hock (Román, 58.), Hetényi. Vezetőedző: Péter József. 
Nagykozár: János G. – Fröhlich, Nagy M. (Cserneczky, 57.), Bischoff, Meretei (Rigó, 57.) – Duraku Z., Babai (Laki, 73.), Sziládi, Szaniszló – Duraku E. (Szabó A., 84.), Kiss K. (Magyar L., 80.). Vezetőedző: Takács Lajos.
Gólszerzők: Müllerlei (42. – büntetőből), Menyhei (51.), Román Z. (76.), Vég B. (81.), Hetényi (84.).

Gyógyfürdő Harkány–Villány TC 2–3 (1–2)
Harkány. Vezette: Mehringer (Takács G., Földi). 
Harkány: Király Zs. – Kelemen, Tar A., Vida, Kovács G. – Szabó D. (Füzes, 75.), Sőrés, Filó, Geczó (Körmendi, 83.) – Tavali, Juhász L. Vezetőedző: Szabó Zsolt. 
Villány: Szabó B. – Ulakity, Csernyánszky (Tóth O., 83.), Forró A. (Fischer, 20.), Szücs B. – Szentes, Sztojka, Lehota, Illés Sz. – Ulrich (Rázsics, 75.), Gellén. Vezetőedző: Nagy Gábor.
Gólszerzők: Sőrés (10.), Kelemen (63.), ill. Gellén (31., 40.), Ulrich (45.).
Piros lap: Kovács G. (90.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában