Kosárlabda

2024.08.08. 16:39

Utolsó másodperces triplával továbbjutottak, majd Spanyolország átgázolt rajtuk

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Ahogy a portugáliai U18-as Európa-bajnokság csoportküzdelmét, úgy az egyenes kieséses szakaszt is álomszerűen kezdte a három pécsivel kiegészülő magyar női kosárlabda-válogatott.

Mint ismert, Laczka Miklós együttese a nyitányon legyűrte Horvátországot (63–40), Belgium (60–55) és Lengyelország (63–49 ellen viszont elmaradt a bravúr. Így harmadikként végzett a csoportban a Rátkai Eszterrel, Gréts Dalmával és Josepovits Kingával kiegészülő csapat.

A nyolcaddöntőben a papíron esélyesebbnek számító Olaszország következett: az első negyedben sikerült kétpontos előnyt szerezni, a következő két felvonásban viszont egyet-egyet lefaragott a rivális, így maradt izgalom a végjátékra. Nem sokkal a lefújás előtt 64–56-ra vezetett az olasz együttes, de a magyar válogatott hatalmasat küzdött, visszajött a meccsbe, s 66–64-es állásnál Toman Dóra utolsó másodpercben dobott hármasával sikerült fordítani. Josepovits három, Rátkai pedig hét pontot tett a közösbe.

A negyeddöntőben jöhetett a tornán hibátlan Spanyolország, de gyakorlatilag még arra sem volt esély, hogy legalább egy negyedben jobb legyen a magyar válogatott (95–46). Rátkai öt pontot dobott, leszedett egy lepattanót, s kiosztott három asszisztot. Josepovits tíz pontig, tizenegy lepattanóig jutott, míg Gréts nyolc percet tölthetett a parketten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában