Kosárlabda

2024.08.11. 18:14

Perceken múlt, de végül nem szereztek részvételi jogot a jövő évi világbajnokságra

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Az U18-as magyar női kosárlabda-válogatottnak Finnország nem okozott különösebb gondot (73–55) a portugáliai U18-as Európa-bajnokság utolsó előtti, szombati játéknapján, így vasárnap az ötödik helyért lehetett harcba szállni. A tét pedig óriási volt, hiszen a győztes részvételi jogot szerzett a 2025-ös csehországi U19-es világbajnokságra.

Persze arra már előzetesen is számítani lehetett, hogy Portugália kőkemény ellenfél lesz, így abszolút pozitívum, hogy az első két negyedet egyaránt sikerült behúzni. Igaz, a nagyszünetre összeszedett nyolcpontos előny birtokában sem lehetett megnyugodni. Ennek ellenére valami történt a pihenő alatt, fordult a kocka, így a harmadik etap során szerzett tíz pont aggódalomra adott okot.

A véghajrában a portugál együttes hamar eredményes volt, 52–51-re módosult az állás, de aztán ismét sikerült meglépni, így 63–55-nél a siker kapujában volt a válogatott. Na de ekkor jött egy meccs végéig tartó negatív széria, egy 0–14-es portugál futás, így a magyar csapat nem szerzett részvételi jogot a jövő évi U19-es világbajnokságra (63–69).

Az NKA Universitas Pécs játékosai közül Josepovits nyolc ponttal, három lepattanóval és egy asszisztal segítette társait. Rátkai leszedett hat lepattanót, kiosztott négy asszisztot és tizenkét pontot jegyzett, míg Gréts egy asszisztot és három pontot tett a közösbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában