Kosárlabda

2024.08.14. 12:28

A Pécs két nyári szerzeménye főszereplő lehet világbajnokság előselejtezőjén

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának két nyári szerzeménye, Török Ágnes és Studer Ágnes is kulcsszerepet vállálhat címeres mezben, a 2026-os berlini világbajnokság előselejtezőjén. A szövetség kapitány munkáját pedig Ábrahám Márta és Jakab Máté mellett a pécsi közönségkedvenc, Iványi Dalma segíti majd.

Móga Richárd

Fotó: Koncz Márton

Alig ért véget a 2024-es párizsi olimpia, jövő hétfőn már kezdődik a következő nagy női kosaras világesemény, a 2026-os berlini világbajnokság előselejtezője, ahol a magyar női kosárlabda-válogatott is érdekelt. Szerdán a szövetségi kapitány, Völgyi Péter keretet hirdetett, s mint kiderült, biztosan bizonyíthat címeres mezben többek között az NKA Universitas Pécs két nyári szerzeménye, Studer Ágnes és Török Ágnes is. Továbbá Völgyi másodedzőjeként szerepet kap a pécsi közönségkedvenc, Iványi Dalma.

A Pécs két nyári igazolása és közönségkedvence is a válogatottban.
A Pécs két nyári igazolása és közönségkedvence is a válogatottban.
Fotó: Kovacs Peter

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek programja: Magyarország–Szenegál, (08.19., 11.00), Fülöp-szigetek–Magyarország, (08.20., 17.00), Brazília–Magyarország, (08.22., 14.00).

Érdemes megjegyezni, hogy a keresztágunkon Argentína, Libanon, Nagy-Britannia és a házigazda Ruanda szerepel. A négyesek első két helyezettje elődöntőbe jut, ahol keresztbe játszanak az együttesek. A két győztes vív finálét, a torna első helyezettje pedig részvételi jogot szerez a világbajnoki selejtezőre. Na de azon válogatottak, akik idén nyáron nem járnak sikerrel, 2025-ben a saját kontinenstornájukról ugyanúgy kvalifikálhatnak a világbajnoki selejtezőre, ahogy azt a tradicionális formában az évek, évtizedek alatt megszokhattuk.

A magyar válogatott kerete: Angyal Barbara (SERCO UNI Győr), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Határ Bernadett (Valencia Basket), Kányási Veronika (DVTK HUN-Therm), Kiss Virág (SERCO UNI Győr), Lelik Réka (DVTK HUN-Therm), Miklós Melinda (DVTK HUN-Therm), Studer Ágnes (NKA Universitas Pécs), Török Ágnes (NKA Universitas Pécs), Tóth Franka (TFSE-MTK), Varga Alíz (Sopron Basket).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában