Labdarúgás

2024.08.12. 15:30

Nem áll rajthoz a szebb időket is megélt baranyai labdarúgócsapat

Móga Richárd

Forrás: Geresdlaki Dózsa SE

Játékoshiány miatt ismételten bedobták a törölközőt a tavaly még vármegye háromban vitézkedő Geresdlak labdarúgócsapatánál, így a közelgő idény során biztosan érintetlen marad a helyi pálya.

A szebb időket is megélt együttes a 2015/16-ös szezonban még a Pécsi Szalon Megyei I. osztályban szerepelt, ráadásul a tizenhat csapatos bajnokságban – amit egyébként akkor a PMFC nyert meg – tizenharmadikként végzett, megelőzve a Beremend, a Bogád és a Szigetvár alakulatát.

Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy ismét szerepet kap majd a falu életében a labdarúgás, de a 2020/21-es szezonrajtot megelőzően minden összeállt, így a vármegye háromban ugyan, de újból szurkolni lehetett a Geresdlaknak. Azóta egyik évben sem volt probléma, sőt, a 2022/23-as idény igencsak dicséretesre sikeredett, hiszen a tizenkét csapatos mezőnyben hetedik lett a klub.

Ezúttal viszont csőstül jött a baj: a Lovászhetény-Pécsvárad megszűnésével a Pécsvárad saját csapatot indított, ennek értelmében pedig a legalacsonyabb osztályban állhat rajthoz. A Geresdlak tavalyi keretének zöme pécsváradi játékos volt, akik a távozás mellett döntöttek, így jobbnak találta a geresdlaki vezetőség, ha a 2024/25-ös pontvadászatot kihagyja. 

Tovább biztosan tudni lehet, hogy a Nagydobsza és a Hobol sem indul a közelgő idényben a vármegye háromban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában