Kosárlabda

2024.08.18. 08:38

Egy ölelés is aranyat érhet! – szívmelengető programmal hangoltak a világbajnoki előselejtezőre

Móga Richárd

Forrás: Girgász Péter

Fotó: MKOSZ

Alig ért véget a 2024-es párizsi olimpia, hétfőn kezdődik a következő nagy női kosaras világesemény, a 2026-os berlini világbajnokság előselejtezője, ahol a magyar női kosárlabda-válogatott is érdekelt.

A csapat már csütörtök este óta Ruanda fővárosában, Kigaliban tartózkodik, így a FIBA hagyományosan jó hangulatú médianapját, valamint egy igazán szívmelengető programot is sikerült már kipipálni.

“A Magyar Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége összefogásának eredményeként szebbé varázsoltuk néhány ruandai gyermek napját – de mi sem tértünk haza üres kézzel, előadással és ajándékkal kedveskedtek házigazdáink.” – írja az MKOSZ Facebook oldala.

Érdemes megjegyezni, hogy címeres mezben bizonyíthat többek között az NKA Universitas Pécs két nyári szerzeménye, Studer Ágnes és Török Ágnes is. Továbbá Völgyi Péter másodedzőjeként szerepet kap a pécsi közönségkedvenc, Iványi Dalma.

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek programja: Magyarország–Szenegál, (08.19., 11.00), Fülöp-szigetek–Magyarország, (08.20., 17.00), Brazília–Magyarország, (08.22., 14.00).

Amit még fontos tudni, hogy a keresztágunkon Argentína, Libanon, Nagy-Britannia és a házigazda Ruanda szerepel. A négyesek első két helyezettje elődöntőbe jut, ahol keresztbe játszanak az együttesek. A két győztes vív finálét, a torna első helyezettje pedig részvételi jogot szerez a világbajnoki selejtezőre. Na de azon válogatottak, akik idén nyáron nem járnak sikerrel, 2025-ben a saját kontinenstornájukról ugyanúgy kvalifikálhatnak a világbajnoki selejtezőre, ahogy azt a tradicionális formában az évek, évtizedek alatt megszokhattuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában