Kosárlabda

2024.08.19. 13:11

Borzasztóan kezdődött a magyar válogatott számára a 2026-os berlini világbajnokság előselejtezője

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Némi meglepetésre vereséggel kezdte a 2026-os berlini világbajnokság előselejtezőjét a magyar női kosárlabda-válogatott, hiába emelkedett ki a mezőnyből Dubei Debóra a maga huszonnégy szerzett pontjával.

Az első félidőben Szenegál akarata érvényesült, és hiába torpant meg az afrikai együttes a harmadik negyedben, támadásban nem bírt maradandót alkotni Völgyi Péter alakulata. A végjáték izgalmasan alakult, közel volt a fordítás, de nem maradt idő a bravúrra.

Az NKA Universitas Pécs női élvonalbeli kosárlabdacsapatának két nyári szerzeménye is lehetőséget kapott: Studer Ágnes közel huszonhét percet töltött a pályán, s ez idő alatt leszedett három lepattanót és kiosztott négy asszisztot, míg Török Ágnes huszonhat percnyi játék alatt hét pontot, négy lepattanót és négy asszisztot jegyzett.

A magyar csapat hátralévő csoportmérkőzéseinek programja: Fülöp-szigetek–Magyarország, (08.20., 17.00), Brazília–Magyarország, (08.22., 14.00).

Érdemes megjegyezni, hogy a keresztágunkon Argentína, Libanon, Nagy-Britannia és a házigazda Ruanda szerepel. A négyesek első két helyezettje elődöntőbe jut, ahol keresztbe játszanak az együttesek. A két győztes vív finálét, a torna első helyezettje pedig részvételi jogot szerez a világbajnoki selejtezőre. Na de azon válogatottak, akik idén nyáron nem járnak sikerrel, 2025-ben a saját kontinenstornájukról ugyanúgy kvalifikálhatnak a világbajnoki selejtezőre, ahogy azt a tradicionális formában az évek, évtizedek alatt megszokhattuk.

Magyarország–Szenegál 61–63 (16–20, 14–17, 12–7, 19–19)
Női kosárlabda, Világbajnoki-előselejtező. Magyarország legjobb pontszerzői: DUBEI 24/12, LELIK 10/6. Szenegál legjobb pontszerzői: KANE 16/3, DILLARD 14/3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában