Labdarúgás

2024.07.10. 14:37

Új korszak kezdődhet: keresik a PMFC következő tulajdonosát

Kvanduk Bence

Fotó: Kurdi Jószef/PMFC

Egybecsengő sajtóértesülések szerint új tulajdonost keresnek az NB II.-ből való kiesést követően a PMFC-nek. A labdarúgó egyesületet jelenleg birtokló György Tamás, a GVC cégcsoport vezetője a jövőben már csak szponzorként támogatná tovább a klubot. A váltást Rabi Csaba vezényli le, aki a PMSC Egyesület elnöke, így az elmúlt években is az egylet tradícióinak megőrzésére, illetve jólétére törekedett. Korábban volt a piros-feketéknél klubigazgató, illetve később ügyvezető.

Rabi feladatai közt van az is, hogy egy új klubmodellt alakítson ki, mert az egyesület struktúráját is meg akarják változtatni.

– Igen, valóban lesz változás, ezt meg tudom erősíteni, de részletekről még nem tudunk nyilatkozni, ha megtörténik a váltás, tájékoztatjuk a közvéleményt – jelentette ki Győri János, operatív igazgató az ügyben.

Az információk szerint több támogatóval, valamint két cégcsoporttal is folynak tárgyalások, amelyek átvehetik a klub irányítását. Egy elképzelés szerint városhoz kötődő vezetést szeretnének az egyesület élére, ugyanakkor a Pécsi Újság.hu szerint az előző idényben egy fővárosi másodosztályú egyesületet támogató vállalkozás válthatja György Tamást.

A tulajdonos még 2021 nyarán vette át az egyesületet miután az az NB II.-ben a 4. helyen végzett. A következő évben a 11. pozícióban végzett, majd jött egy újabb fellendülés az edzőváltást követően. Vas Lászlót Weitner Ádám váltotta, s végül egy gyengébb tavasz után 7. lett a gárda. A csendes nyarat aztán egy borzasztó év követte, aminek a végén 15. helyen kiesett a PMFC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában