Tánc

2024.07.01. 16:48

Feltáncoltak a dobogóra a fordanosok

Kvanduk Bence

Forrás: Pécsi Fordan Táncklub

Négy egységgel képviselte a baranyai vármegye székhelyt a Pécsi Fordan Táncklub a Balatonfüredi Szabadidő Központban rendezett Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa-bajnokságán, s négy dobogós helyezéssel térhetett haza.

Az első versenynapon a street dance volt a fő kategória, ebben voltak érdekeltek a fordanos versenyzők. Az utánpótlás kategóriákban az Extrém Csapat (Kulcsár Alexandra, Marton Viktória, Mohar Zora, Németh Gréta, Schroth Barnabás, Szabó Borka) a gyermek pop csoport kategóriában, míg a Power Girls gyermek pop duóban (Rácz Kíra- Tunyogi-Csapó Blanka) állhatott a dobogó második fokára.

Kiválóan szerepeltek a Fordan klub szenior táncosai is, hiszen a Forever Young pop csoport szintén ezüstérmet szerzett. (Igrinyiné Vida Melinda, Kimpf- Kovács Krisztina, Langné Rigó Anita, Horváth Veronika, Novákovics-Nagy Marianna, Resz Ibolya, Sárdiné Varga Anikó, Tallián Judit) A gyerek csoportok és a szenior táncosok felkészítője Pillmann Lilla volt.

Nagyon éles volt a küzdelem a felnőtt hip-hop street dance mix kategóriában. Itt Molnár Ákos csapata, a Destiny remekelt és Európa-bajnoki III. helyezést ért el. (Deák Anna Eszter, Hodosi Viola, Jankó Anna, Kovács-Balyalya Zsófia, Márton Zselyke Pálma, Nagy Délia, Pillmann Lilla, Tábori Kinga, Tóth Zsófia).

A Pécsi Fordan Táncklub vezetője, Papp Viktor elmondta, hogy az idei esztendő első féléve nagyon pörgősre sikeredett, hiszen hét különböző szintű hazai versenyen képviselték városunk színeit, ezen kívül a pécsi táncszerető közönség legnagyobb örömére három saját táncversenyt és gálát is rendeztek. Bár idén nem sikerült Eb-győzelmet elérniük, azért elégedett a nagyszerű eredményekkel, amiket elértek a táncosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában