Labdarúgás

2024.07.07. 20:18

Csak a sikerben, győzelemben tud gondolkodni az új pécsi vezetőedző

Kvanduk Bence

Forrás: PTE-PEAC

Újra elvállalta a PTE-PEAC, hogy a labdarúgó NB III.-ban indítson csapatot. Ezt a gárdát Egri Krisztián viszi majd csatába miután Kardos Ernő távozott a klubtól.

– Kettős szerepben vagyok az egyesületnél, utánpótlás vezetőként fontosnak tartom, egy olyan edzői stáb kialakítását, akik képesek egyesületünk filozófiájának elsajátítására, és annak átadására a játékosok felé – jelentette ki a tréner a klub által megosztott interjúban. – Minden területen profizmusra törekszem, és arra, hogy magasabb szinten jegyezzék a klubot. Elvárás, hogy olyan játékosokat képezzünk, akik a felnőtt labdarúgásban tudnak játszani magas szinten, és felnőtt csapatunknak biztos utánpótlás bázisa alakuljon ki. Vezetőedzőként fontosnak tartom, hogy az utánpótlásból át tudjuk vezetni a felnőtt futballba a játékosokat. Fiatal, tehetséges játékosok, akiknek még kellően csillog a szeme, motiváltak, éhesek a sikerre. Értük, miattuk érdemes dolgozni. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy új szemlélettel kezdjük a felkészülést. Sikerre, tanulásra, fejlődésre éhes fiatalokat kerestünk, akik képesek és alkalmasak a PEAC szemlélet elsajátítására úgy, hogy a felnőtt jellemüket kialakítva profi játékosok váljanak belőlük

A szakvezetőnek komoly nehézségekkel kell majd megküzdenie az idény során, hiszen drasztikus átalakuláson megy kereszül a gárda, amelyet irányítania kell.

– Teljesen kicserélődött a keret, 16 játékos távozott, akiknek sok sikert kívánok az élet minden területén. Folyamatosan dolgozunk a vezetőséggel és edzőtársaimmal a megfelelő keret kialakításán. Nem tudok másban gondolkodni, mint a sikerben, győzelemben. Folyamatosan érkeznek játékosok, sokan már elkötelezték magukat az egyetemi szemlélet mellett. Nagyon bízom a játékosainkban, a lehetőséget megkapják, a többi rajtuk múlik. Szerethető, a játékot, társaikat és az ellenfelet tisztelő, a futballt alázatosan, szenvedélyesen játszó keret kialakítása a cél – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában