Labdarúgás

2024.06.20. 19:10

Páratlan szezon után új kihívás hajtja az egyik legfőbb sikerkovácsot, Kósa Zoltánt

Páratlan szezont tudhat maga mögött a Villány labdarúgócsapata, ugyanis története során először lett vármegyei bajnok, ráadásul igencsak szép mutatókkal sikerült lezárni a 2023/24-es pontvadászatot. Az egyik legfőbb sikerkovács, Kósa Zoltán a következő idénytől már nem vezetőedzőként segíti az együttest, hanem sportigazgatóként, azonban az már most kijelenthető, hogy a klub megcélozza a címvédést.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A baranyai labdarúgás szerelmesei nem tudhatták, hogy mire számítsanak, mikor kiderült, hogy mindössze nyolc együttes méreti meg magát az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokságban, viszont néhány csapat már az első pillanattól kezdve magas hőfokon égett, így túl sokáig nem kellett aggódni, hiszen színvonalas, élvezhető találkozókból sem volt hiány. Sok köszönet jár ezért többek között a Villány labdarúgócsapatának, amely a rajt előtt az aranyérmet tűzte ki célul, igaz, erre akkor még sokan csak legyintettek.

Páratlan szezont tudhatnak maguk mögött.
Páratlan szezont tudhatnak maguk mögött.
Fotó: Löffler Péter

Na de Gellén Dávid és Wiesner Szabolcs elkezdte ontani a gólokat – a góllövőlista első két helyezettjéről van szó –, a társaság jól összeszokott, így listavezetőként telelhetett Kósa Zoltán legénysége. Áprilisban ugyan következett egy kisebb hullámvölgy, de ez a fáradtság, az eltiltottak és a sérültek számlájára írható. Nagyobb fájdalom lehet a Baranya Vármegyei Kupában való kiesés a negyedik körben (Lovászhetény-Pécsvárad 5–1), hiszen ezzel nem sikerült jogot szerezni a 2024–2025. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre.

Ennek ellenére másfél héttel később lehetett ünnepelni, ugyanis az éllovas behozhatatlan előnyre tett szert, így kezdődhetett a hajnalig tartó tivornya.

– Azt hiszem, hogy ilyen egy megtervezett aranyérem – nyilatkozta lapunknak Kósa Zoltán. – Végig fókuszban tudtunk maradni! Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvalósítani az álmainkat. Büszke vagyok a csapatomra, talán a jövőben kicsit komolyabban vesznek minket.

Sokak fejében tehát már ott motoszkálhatott a feljutás gondolata, azonban ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei bajnokság aranyérmese, a Tiszaföldvár nagy falatnak bizonyult. Ennek ellenére a Kósa elmondta, hogy nem néznek hátra, nem szeretnék, hogy eltörpüljön a bajnoki-cím.

Ha nem is a labdarúgó NB III.-ban, de egy új időszámítás kezdődik a klubnál azzal, hogy a jövőben Nagy Gábor irányítja majd a csapatot, Kósa Zoltán pedig új szerepkörben is sikereket érhet él.

– Négy év után döntöttem úgy, hogy mást szeretnék csinálni. Ez egy új szerepkör, próbálom minden tapasztalatommal segíteni a klubot. Vannak komoly, hosszútávú terveink – fogalmazott az új sportigazgató. – Gábor személye az egyik legjobb döntés volt. Komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik, sokan ismerik, és elismerik, amit edzőként eddig letett az asztalra. Célunk a következő szezonra, hogy megvédjük a bajnoki-címünket, és talán nagyobb szerencsével, felkészültebben, sikeresen megvívjuk az NB III.-as osztályozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában