Újra belevágtak a melóba

2024.06.24. 18:53

Csapata irányítása alá akarja vonni a meccseket az új mislenyi edző

Egyre közelebb az a pillanat, hogy újra élesben láthassuk majd a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapatát NB II.-es bajnokin. Hétfőtől számolva elkezdődött az az öthetes intenzív tréning, amivel az új vezetőedző, Pinezits Máté és stábja fel akarja készíteni a gárdát az új kihívásokra.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Csupán egy hónapja zárult le az NB II. előző idénye, de a HR-Rent Kozármisleny hétfőn már újra munkába állt új vezetőedzővel az élen, s egyelőre alakuló kerettel.

Az új szezon új kihívásaira öt hét alatt kell felkészülnie a gárdának úgy, hogy még nagyobb kihívással kell szembenéznie, hiszen ezúttal már csak 16 csapat fogja alkotni a mezőnyt, így mindenki számára nagyobb lesz a nyomás, ami a kiesőzónából jön. A kék-fehérek azonban ebben a helyzetben sem akarják feladni a megszokott, közönségszórakoztató játékukat.

– Hasonló a játékfilozófiám, ami a klubot eddig is jellemezte – kezdte kérdésünkre Pinezits Máté, a gárda új vezetőedzője. – Ez alapján is kerestek meg és választottak engem. Szeretnénk a játékot felépíteni, szeretnénk minél gyorsabban, minél többször visszaszerezni akár már az ellenfél térfelén. Ilyen szempontból nagy változásokat nem szeretnénk eszközölni. Irányítani szeretnénk a mérkőzést, ha nálunk van a labda, és akkor is, ha éppen nincs. Ki akarjuk szolgálni a közönséget.

Az idő szűkössége miatt persze nem lesz egyszerű összecsiszolódnia edzőnek és játékosnak az idény előtt. Azonban  a kemény munka, illetve az edzőmeccsek megfelelő táptalajt fognak jelenteni ebben a folyamatban.

– Az öt hét nem elég sok, de van egy olyan kialakult mag, amely hosszú ideje együtt játszik, és együtt is maradt. Ehhez értelemszerűen fognak majd csatlakozni új labdarúgók. Az eső hét azzal telik majd, hogy megnézzük, milyen állapotban tértek vissza a srácok abból a munkából, amit kaptak a pihenő időszakra. A második-harmadik hét már erősebb lesz, utóbbin duplamérkőzéssel. A negyedik héten aztán az előző kettő melójából azért visszafogunk venni, utána pedig már bajnoki ritmusban készülünk. Ezt az időszakot így tudtuk felosztani. Száz százalékig támaszkodom a stábra, ők ismerik a csapatot, ehhez szeretném hozzátenni a saját ötleteimet – folytatta.

Némi lemaradásban a többiekhez képest Oleksandr Kosovschuk és Gajág Gergő van, akik a szezon vége óta sérüléssel bajlódnak de a következő hetekben mindenki elérheti a tökéletes ritmust.

– Négy edzőmérkőzésünk lesz a nyári időszakban, az ötödik már a bajnoki nyitány lesz – árulta még el a tréner.

A Kozármislenynél a mag egyben maradt. Lékai Soma, Oroszi István, Kirchner Krisztián, Beke Péter, Gajág Gergő, Horváth Dániel, Turi Tamás, Nagy Erik, Kozics Barnabás, Major Sámuel, Daru Bence, Ikonomou Konstantinos, Hegedüs Levente, Schuszter Ronald, Horváth Péter és Oleksandr Kosovschuk is újra kék-fehérben lép majd pályára. Ugyanakkor köréjük leginkább fiatalokból akar építkezni a klub, hogy a lehető legjobban megfeleljen a megújított fiatalszabálynak, amibe a 2005-ös és azt követően született labdarúgók tartoznak majd bele. Így a szurkolóknak is arra kell számítaniuk, hogy a következő hetekben ebből a korosztályból fog a klub új labdarúgókat igazolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában