TCR World Tour

2024.05.04. 17:53

Szerencsétlen verseny után is tartja első helyét Michelisz

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert (Facebook)

Jól kezdte a címvédő Michelisz Norbert a TCR World Tour idei második hétvégéjét Marokkóban, hiszen az időmérőn megszerezte a harmadik pozíciót, majd ezt az első futam egészében meg tudta őrizni. Ugyan végig közel autózott Yann Ehrlacher-hoz és Santiago Urrutiához, nem vállalt felesleges kockázatot, s értékes pontokat gyűjtött.

A fordított rajtrácsos futamon a piros lámpák kialvását követően nagy lökdösődés alakult ki, amiből a baranyai pilóta jött ki vesztesen, megsérült az autója eleje. Hamarosan a nyolcadik helyről a tizennegyedikben találta magát. Az viszont szerencsés volt a Hyundai versenyzője számára, hogy a futam közben a legnagyobb rivális, Ehrlacher kénytelen volt feladni a futamot. Később kieséseknek, és a csapattárs Mikel Azcona defektjének köszönhetően Michelisz fel tudta magát verekedni a tizenegyedik helyre, s ebben a pozícióban látta meg a kockás zászlót is, így megtartotta összetettben az első helyét.

Az első futam élmezőnye: 1. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing), 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing), 3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai), 4. Néstor Girolami (argentin, Hyundai), 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai).

A második futam élmezőnye: 1. Ma Csing-hua (kínai, Cyan Racing), 2. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing), 3. Dusan Borkovic (szerb, Honda), 4. Néstor Girolami (argentin, Hyundai), 5. John Filippi (francia, Volcano Motorsport)... 11. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai).

A bajnokság élmezőnye négy verseny után: 1. Michelisz Norbert 97 pont, 2. Santiago Urrutia 86, 3.  Yann Ehrlacher 82, 4. Néstor Girolami 82, 5. Esteban Guerrieri 77, 6. Mikel Azcona 69. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában