Kosárlabda

2024.05.12. 20:54

Micsovics az élvonalba repítette a Pantherst (galéria)

Megcsinálták! Óriásit harcolt a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, s feljutott az élvonalba. Nagyjából 2000 ember már jóval a meccs vége előtt skandálta állva a bajnok csapat rigmust a Panthersnek!

Kvanduk Bence

Brutálisan kemény csatát játszott egymással a PVSK-Veolia és az Újbuda MAFC férfikosárlabda-csapata az NB I. B. Piros-csoportjának mindent eldöntő mérkőzésén. Ugyan úgy tűnt, ebben a harcban vendégek felül tudnak kerekedni a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a Panthers csattanós választ adott a nagyszünet előtt.

Panthers
Nagyon megérdemelte ezt a trófeát a Panthers
Fotó: Löffler Péter

A fordulást követően is jobb tempót diktált a Vasút, s így ötpontos előnyből kezdhette a záró tíz percet, azonban ez semmit nem jelentett ebben a párharcban. Tudták jól Antóniék, hogy ez az előny pillanatok alatt eltűnhet, épp ezért minden labdáért óriásit küzdöttek, s így még nőtt is az előny.

A legnagyobb rémületet így talán az okozhatta a Panthers rajongóinak, amikor egy szabálytalan elzárást követően az addig fantasztikusan játszó Micsovics a földön maradt hat és fél perccel a vége előtt. Szerencsére az irányító egy időkérést követően vissza tudott menni a pályára. Bár nem lassítottak ezt követően sem az együttesek, sőt, belementek egy óriási rohanásba, de ezt a rutinosabb Pécs a maga oldalára billentette, s feltette a koronát a szezonjára. Olyannyira elvitte a hév Hortit is, hogy a hajrában nagy lendületet vett, s megkísérelt zsákolni, ugyan a labda nem esett be a gyűrűbe, de ez egy fault miatt alakult így. Végül 11-gyel nyert a Vasút.

A Panthers újra NB I.-es!

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 90–79 (20–26, 26–20, 20–15, 24–18)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, döntő, 5. mérkőzés. Pécs, 2000 néző.
PVSK: MICSOVICS 26/9, Németh A. 7/3, Plézer 13/3, Antóni 7/3, HORTI 13/3. Csere: Frank 7, Radó 7/3, Mokánszki 5/3, Molnár M. 3/3, Bíró O., Halász. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
MAFC: ARCHIBALD 12, Polgárdy 17/6, Pintér D. 3/3, BORDÁCS 10, Pápai 9. Csere: Biber 11, Katona 12, Buzás 1, Komma 3, Kovács L. 1. Vezetőedző: Lakits András.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában