Kosárlabda

2024.05.09. 21:04

Dudaszós kosárral vesztette el a másodikat az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Hatalmasat küzdött, de nem tudta lezárni az NB I. 5. helyért vívott párharcot az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Budapesti Honvéd otthonában.

A találkozó rendkívül kiegyenlített első negyedet hozott, amely során mindkét együttesnek volt válasza a másik ötleteire, s inkább védekezésben csillantak meg az együttesek. A rövid pihenőt követően aztán a Honvéd kapta el jobban a fonalat, s elkezdett távolodni, ezt pedig a nagyszünet után is folytatta, hiába jött fel olykor-olykor az NKA.

A záró tíz percben aztán óriási rohanásba kezdtek Csirke Ferenc tanítványai, s a mérkőzés végére megteremtették a lehetőséget, hogy győzzenek, s véget vessenek az idényüknek. 17.6 másodperccel a vége előtt még egy pontos előnyben voltak, de a fővárosiak egyértelműen ziccerre törtek nem vállaltak be ebben a helyzetben egy triplát, ahogy Manjgafic szokta. Ugyanakkor Durmónak sikerült szabályosan megakadályoznia Brownt a pontszerzésben, viszont a lpattanó Filipovichoz került, aki egy összjátékot követően elsüllyesztett a dudaszó felharsanásakor egy középtávolit, s ezzel kiharcolta a harmadik meccset. A párharc tehát Pécsett zárul majd le vasárnap 18 órai kezdettel.

Budapesti Honvéd–NKA Universitas Pécs 78–77 (16–18, 23–18, 23–17, 16–24)
Férfi kosárlabda NB I., az 5. helyért, 2. mérkőzés.
Honvéd: Djokovics 7/3, Brown 26, Hajdu 2, Filipovics 19/3, J. Henry 12/3. Csere: Bazsó 3, Wesson 3/3, Kopácsi, Simon K. 3/3, Reizinger 3/3, Karda. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.
NKA Pécs: Nikolics 6, Kovács P. 5/3, Scherer 5/3, DURMO 16/6, Manjgafic 18/6. Csere: WALKER 17/12, Kerpel-Fronius 6, S. Henry 1, Bor 3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában