Labdarúgás

2024.05.04. 11:33

Az utolsó előtti lépést tehetik meg a bajnoki cím felé

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Már nagyon közel jár ahhoz az újonc PMFC női labdarúgócsapata, hogy megkaparintsa az NB II. Nyugati-csoportjának bajnoki címét. A pécsi lányok hat ponttal vezetnek a Csepel előtt, amellyel az első fordulóban ugyan még ikszeltek, de a visszavágón már nyertek ellene. 

A pontvadászatból négy mérkőzés van vissza mindkét együttes számára, s a Pécs 46-tal több gólt lőtt. Azaz, ha még két meccset megnyer a veretlen PMFC kezdve a vasárnap 15 órától kezdődő Nagykanizsa elleni összecsapással, akkor pontegyenlőségnél jobb helyzetet nem alakíthat ki vele szemben a rivális. Első körben a gólkülönbség rangsorol, de irreális lenne azt várni, hogy a fővárosiak ledolgozzák ezt a különbséget, vagy a PMFC sokat rontson a sajátján, de értelem szerűen lőtt gólok terén és az egymás elleni meccsek alapján is a Pécsé lenne az első hely ebben a szituációban. Persze Égi Barbaráéknak valószínűleg nem kell erre hagyatkozniuk majd.

Eközben az osztály másik pécsi együttese, a tabella hátsó hármasának tetején trónoló PVSK szombaton 16 órától játszik a hatodik helyezett Zalaegerszeg otthonában. A Vasútnak van arra esélye, hogy megelőzze még a Paksot, de ahhoz bravúr sikerekre is szüksége van. Épp ilyen lehet ez a ZTE-nél elért iksz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában