Úszás

2023.11.05. 12:07

Elképesztő összegbe kerül Kenderesi Tamás doppingügyének kivizsgálása

Móga Richárd

Fotó: Török Attila

Tavasszal futótűzként terjedt a hír, miszerint az olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes úszót, Kenderesi Tamást doppingolással vádolják.

Az esetet követően egyesülete, a PSN Zrt. is kiállt a pécsi sportoló mellett. – A PSN Zrt. természetesen teljes mellszélességgel kiáll Tamás mellett és támogatja őt az eljárás során a rendelkezésre álló információk és az ártatlanság vélelme okán – lehetett olvasni korábban a klub közleményében.

Kenderesi Tamás mindvégig tagadta és azóta is folyamatosan cáfolja a vádakat. A magyar úszóval szemben a hazai független elsőfokú Doppingbizottság elmarasztaló ítéletet hozott, ezért szeptemberben a Lausanne-i székhelyű Spordöntőbírósághoz fordult az ügy kapcsán.

A Magyar Úszószövetség támogatja sportolóját, amit bizonyít az is, hogy kölcsön formájában hozzájárulnak a jelentős mértékű, 40 millió forintos perköltséghez. Mint kiderült, a napokban felállt a háromtagú bírói testület,  melynek tagjai a nemzeti doppingbizottság nevében eljáró Magyar Antidopping Csoport (MACS) delegáltja a német Dr. Ulrich Haas, a zürichi egyetem professzora, az angol James Drake KC, valamint a felperest képviselő Dr. Dávid Gyula, aki évtizedes ügyvédi tapasztalattal rendelkezik, hosszú ideig vízilabdázott, magyar bajnok és a válogatott tagja is volt. Mindegyik fél szeretné elérni, ha mielőbb döntés születne. A CAS a várakozások szerint még az idén lezárhatja az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában