Tánc

2023.07.08. 14:12

A kontinens csúcsára táncolták magukat

Kvanduk Bence

Kiválóan szerepeltek a Pécsi Fordan Táncklub és a Pécsi Flowers Táncstúdió sportolói, illetve a szigetvári Kovács Kinga is a Balatonfüreden rendezett Dance & Song Európa-bajnokságon, amelyet a Magyar Látványtánc Sportszövetség rendezett. 

Kovács Kinga a szigetvári Style&Passion Sportegyesület színeit képviselve junior szóló lány kategóriában klasszikus standard kűrben a kontinens legjobbjának bizonyult, majd latin-amerikai szóló lány kűrjével a 2. helyen végzett.

A pécsiek sem adták alább teljesítményükkel, hiszen 5 arannyal tért haza. Az Extrém csapat, a Cool Girls duó (Szabó Borka és Lánczos Lotti), az Illusion felnőtt hip-hop street dance mix csapat, valamint a Rugged Moves duó (Tombory Jázmin és Orbán Hanna) is az első helyig táncolta magát. Mellettük a szenior Forever young pop csoport ért el arany minősítést. A Be Cool páros (Bakurecz Csenge-Schroth Barnabás), az Elysium felnőtt női formáció, illetve a junior Revolution csoport a második helyen zárt, míg a Power Girls (Rácz Kíra-Tunyogi-Csapó Blanka) bronzérmes lett.

A Pécsi Flowers Táncstúdió versenyzői a junior korcsoportban modern tánc kategóriában értek el 1. helyezést, így kategóriájukban Európa-bajnokok lettek. A csapatot alkotta: Batiz Lilla, Bellyei Hanna, Dénes Emma, Dénes Laura, Dobszay Henrietta, Nagy Laura, Szóvári Boglárka és Szücs Magdolna. A gyermek csoport is nagy sikert ért el, hiszen a Modern Dance - Lyrical Modern Tánc kategóriában 2. lett. A versenyzők: Török Jázmin, Lövényi Natasa, Nagy Nóra, Decsi Blanka és Áman Katica voltak. Az ifjakat Papp Anita készítette fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában