Az elitek között a PTE

2023.05.04. 09:31

A pécsi cheerleaderek vitték a prímet, de még rögbiben is letették névjegyüket az egyetemisták

Móga Richárd

Forrás: Hári József/FB

Kiválóan szerepeltek az elmúlt napokban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kiválóságai a MEFOB feszten, az egyetemi sport legnagyobb fesztiválján. 

A Duatlon Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon azt már biztosra lehetett tudni, hogy a hölgyeknél nem lesz címvédés, hiszen Bukovszki Tünde sérülés miatt nem indult, de ezt aligha bánta Fanni Kinga, aki felállhatott a dobogó legfelső fokára. Harmadikként is egy pécsi tanuló, Hangya Adrienn végzett, ezzel pedig biztossá vált, hogy a PTE nyeri meg a csapatversenyt. 

A férfiaknál Péter Benedek bronzérmet szerzett, de ebben a kategóriában is pécsi siker született összesítettben, ami szintén címvédést jelentett. 

Az Olimpiai 7-es Rögbi MEFOB döntőjén is lehetett szorítani a baranyaiakért, ráadásul az eseményt nagy várakozás előzte meg, hiszen 2018-ban rendezték meg utoljára. A négyes döntőben negyedikként zárt a PTE, de dicséretre méltó, hogy ilyen terepen is letették a névjegyüket. 

A pólósok is gyarapították az érmek számát: a hölgyeknél csak a TF és a szeged teljesített jobban, míg a férfiak finálét játszhattak a Debrecen ellen, de tarthatatlan volt az ellenfél (15–9). 

A kispályás labdarúgó egyetemi bajnokság idei kiírásában a nőknél az ELTE hegemóniáját megtörve PTE diadalmaskodott, míg a fiúknál ugyancsak a debreceni alakulat okozta a pécsiek vesztét, de az ezüstérem is szépen csillog. 

Ami a súlyemelőket illeti, dr. Forgács Levente szerepelt a legjobban, aki súlycsoportjában harmadikként végzett. Az atlétáknál pedig Muszil Ágnesé a dicsőség, aki nyolcszázon aranyérmes lett.
 

Látványból is jeles

Egyre menőbb cheerleadernek lenni, köszönhetően többek között a látványosságnak, na meg a jó hangulatú közösségnek, még akkor is, ha nem tartozik mindez a könnyű sportágak közé. 

Mindenesetre a pécsiek ebben is a legjobbak között vannak, ezt pedig ismételten bizonyították. Ezúttal a megszerezhető tíz aranyéremből ötöt a Pécsi Tudományegyetem cheerleaderei vihettek haza, de jutott aranyérem a rendező egyetemnek is. 

Párosban a Senior Jazz Double mezőnyében szerezte meg első aranyát a PTE, de a Senior Freestyle Pom Team és a Senior Hip-hop Team kategóriákban is a PTE csapatai állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Zárásként pedig jöhetett a Senior Show Cheer Team kategória, amelyben csak nüanszok döntöttek a PTE javára, a házigazda DEAC Cheerleaders ellen


 

 

Címkék#mefob#pte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában