Kosárlabda

2023.04.05. 11:01

Szezonjuk egy horrorfilmre hajaz, de mernek nagyot álmodni

Móga Richárd

Fotó: Photo12 via AFP

Szerdán 18 órától Szigetszentmiklóson álmodna merészet a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, amely továbbra is első győzelmére hajt.

Fájó, szürke napokon van túl mindkét baranyai női kosárlabdacsapat, de nem lehet homokba dugni a fejeket. A kávéház változott, de a siker még várat magára a PINKK-Pécsi 424 háza táján. A Ludovika Csata nem kegyelmezett a 9–12. helyért folytatott küzdelem első körében (87–55), de voltak olyan periódusok, mikor eredményes, szép kosárlabdával rukkolt elő a pécsi klub. Ezzel szemben a Szigetszentmiklós győzelemmel hangolt, így a pillanatnyi forma, illetve az alapszakaszban látott csatájuk alapján nagy bravúrra lenne szüksége a sereghajtónak. 

Persze már csak öt találkozó van vissza az idei idényből, úgyhogy nem is csoda, hogy Kovács Dénes együttese ki van éhezve a sikerre. Azt kijelenthetjük, hogy a csupa magyar játékosokból álló csapatnak ez a szezonja egy horrorfilmre hajaz, de amennyiben a hátralévő időszakban sikerülnek olyan eredményeket elérni, amiből lehet építkezni, az sokat segíthet a jövőben. 

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Egyetlen céllal megyünk Szigetszentmiklósra, hogy győzzünk. A bajnokság nagy részében csak részcélokat fogalmaztunk meg, de ebben a szakaszban már merni kell nagyot álmodni. Feltétlenül kulcs lesz az idegenlégiósaik limitálása, akik az előző mérkőzésükön is dominálták a festéket, valamint van pár szegmense a játéknak, ahol igenis jobbak vagyunk, és ott kéne a saját akaratunkat érvényesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában