Erősport

2021.02.09. 13:10

Az elittel versenyzik, az erő már megvan, rutint kell még szerezni

Sikerélményekkel térhetett haza Makai Renátó Polgárdiból, ahol az erősemberek elit mezőnye ellen próbálhatta ki saját erejét, képességeit.

Kvanduk Bence

Fotó: SimoBela

Először szerepelhetett a profi erősemberek legjobb, legerősebb mezőnyében Makai Renátó, aki a ketrecharcot és a pankrációt követően a pandémia miatt kapott rá ennek a sportágnak is az ízére. A szenvedély pedig kitart, sőt, egyre nagyobb magasságokba repíti a siklósi sportolót. A CESA Strongman Téli Liga 2. fordulóján, a Vertikál Kupán az összetett nyolcadik helyére ért fel, s az e havi következő fordulón, illetve a márciusi döntőn még javítana pozícióján.

– Azokkal a versenyzőkkel indultam egy csoportban, akik az élmezőnyhöz tartoznak – kezdte Makai, majd hangsúlyozta, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett versenyezhettek. – Senki nem léphetett be a versenyzőkön és a bírókon kívül, illetve a stáb, akik a verseny felvételeit készítik. Kísérő, edző sem jöhetett. Szigorúan maszkban kellett lenni, amikor éppen nem versenyszámot hajtott végre az ember.

A versenyzőknek természetesen elképesztő súlyokkal kellett dolgozniuk. A tíztonnás kamion elhúzásán kívül, 330 kilós lengőkerettel kellett megtenniük egy adott távot, 120-130 kilós tárgyakat kellett felpakolniuk egy platóra, egy 300 kiló körüli traktorgumit kellett forgatniuk, valamint 150 kilós súlyt kellett a fejük fölé lökni.

– Mindent elbírtam, és jól is ment a versenyzés úgy, hogy jó részét elsőre csináltam, illetve rutintalan vagyok ebben a sportágban. Az erő megvan hozzá, tapasztalatot kell még szereznem. Ezzel biztattak a többiek is, hogy rutinnal a szezon végére nagyon jó lesz ez – értékelt. – Összességében sikerélmény volt a megmérettetés. A sorozat végére szeretnék minél közelebb érni az élmezőnyhöz, de jólesett, hogy egy-két verseny után már ebbe a kategóriába soroltak, küzdősportolóként most kezdtem csak bele ebbe a sportágba, de egyből az A csoportban versenyezhetek.

Folytatás e hónap 27-én, a döntő dátumát még nem jelölték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában