Groteszk világ

2 órája

Még a végtelenül unalmas iskolás tanévnyitókat is újraélhetjük

A Fekete Pont című fikciós nagyjátékfilm visszarepít minden nézőt abba a groteszk világba, amit az általános iskolában élhettünk át. A Fekete Pont című magyar filmet október 12-én tekinthetjük meg az Uránia moziban.

Jusztin Levente

Talán senkinek nem kell bemutatni azokat a mindenki számára kínos pillanatokat, amiket az általános iskolában kellett nem csak diákoknak, hanem tanároknak is átvészelniük. Szimler Bálint filmjében terítékre kerül a nem túl izgalmas tanévnyitó, kínos fellépések, ájuldozó gyermekek. Ezek és a menza igen visszataszító ételeit láthatjuk viszont a filmben egy Berlinből hazaköltözött tízéves gyermek, Palkó szemüvegén keresztül. Az erre rácsodálkozó gyermeket egyedül Juci néni, az újdonsült pályakezdő tanár érti meg igazán, mindketten szenvednek az iskolák ilyenfajta elmaradottságának köszönhetően. A néhol groteszk filmet október 12-én 18 órakor lehet megtekinteni az Uránia moziban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában