Szemrevaló

8 órája

Izgalmas filmeket kapunk a nyakunkba

Az ősz beköszöntével a Szemrevaló Filmfesztivál is megérkezik a hazai filmszínházakba. Október 24. és 27. között a pécsi Apolló Mozi is részt vesz a rendezvényben, ahol a legfrissebb és legizgalmasabb német, osztrák és svájci alkotások kerülnek vetítésre.

Bama.hu

Izgalmas filmeket láthatunk a pécsi Apollóban

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Asso

A fesztivált idén már tizenharmadik alkalommal rendezik meg, ezúttal az irodalom és a filmek közötti kapcsolat áll a középpontban.

Pécsett, az Apolló Moziban négy napon át négy különleges film várja a mozirajongókat. A fesztivál október 24-én az „Egy egész élet” című filmmel veszi kezdetét, amely Andreas Egger, egy nehéz sorsú árva fiú életét követi nyomon, egészen öregkoráig.

Október 25-én a „Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt?” című filmet tűzik műsorra, amely egy szokatlan történetet mesél el Schleswig-Holstein legnagyobb pszichiátriai klinikájáról, ahol az intézmény igazgatójának legkisebb fia nő fel.

A fesztivál harmadik napján, október 26-án a „Franky Five Star” című német-finn vígjáték kerül a vetítővászonra. A film főszereplője, Franky, aki egy italdiszkontban dolgozik, egy képzeletbeli hotelbe menekül, amikor kellemetlen szituációkba keveredik.

A záróeseményre október 27-én kerül sor, amikor a „Helló Svájc!” című filmet láthatja a közönség. A film egy váratlan népszavazás következményeit mutatja be, amely során Svájc hivatalos nyelvévé kizárólag a francia válik. A döntés különösen érinti Walter Egli rendőrt, akinek feladata a rendelet betartatása, miközben maga is alig beszéli a nyelvet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában